UPC: komplex biztonsági csomag és Wifi

forrás Prim Online, 2006. február 16. 16:17
A UPC bejelentette: továbbfejleszti kábeles internetszolgáltatását is, mostantól teljes körű számítógép-védelmi programcsomagot és hamarosan vezeték nélküli internetezést lehetővé tevő eszközt is kínál ügyfeleinek.
Alig másfél évvel a bevezetése után országszerte már több mint ötvenezren fizettek elő a UPC kábeles telefonszolgáltatására. A UPC Telefon előfizetőinek kétharmada egyben a vállalat mindhárom vezetékes szolgáltatását (televízió, internet, telefon) is igénybe veszi, így a hármas integrált távközlési szolgáltatáscsomag, az ún. Triple Play mára széles körben elterjedtté vált hazánkban. Az ötvenezredik UPC Telefon-előfizetőt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter jelenlétében köszöntötték a cég vezetői Veszprémben.

A UPC Telefon szolgáltatás 2004 októberében indult Budapesten, majd 2005 folyamán összesen 16 vidéki nagyvárosban és a környező településeken (összesen 43 településen) is elérhetővé vált. Veszprémben és környékén 2005 szeptembere óta áll rendelkezésre ez a szolgáltatás. A UPC Telefon hazánkban elsőként kínált széles körben olyan alternatív telefonálási lehetőséget, amelynek használatához nem kell megtartani a korábbi hagyományos telefon-előfizetést, nem kell bonyolult előhívószámokat tárcsázni, még a telefonkészüléket sem kell lecserélni, ugyanakkor nemcsak távolsági, hanem helyi hívásokat is lehetővé tesz, a megszokottnál alacsonyabb díjakkal. Mindez lehetőséget teremtett a valódi szolgáltatóváltásra.

Az eltelt alig fél év alatt Veszprémben az országos átlagnál is nagyobb arányban növekedett az új szolgáltatás előfizetőinek száma. Az országos arányokhoz hasonlóan a telefon-előfizetők több mint fele itt is igénybe veszi a UPC mindhárom vezetékes szolgáltatását (kábeltelevízió, internet, telefon), a fennmaradó egyharmada pedig két szolgáltatást (a telefon mellett a televíziót vagy az internetet), s csupán egy-két százalék azoknak az aránya, akik egyedül önállóan a UPC Telefont rendelik meg.

A veszprémiek jól fogadták a UPC kábeles internet-szolgáltatását is: már alig két és fél évvel a bevezetése után az átlagnál nagyobb arányú elterjedést ért itt el ez a szolgáltatás, hiszen az ellátható lakások 20%-ába, minden ötödik háztartásba beköttették a chello gyorsinternetet.

SmartGuard biztonsági szoftvercsomag

A UPC bejelentette, hogy internetszolgáltatása továbbfejlesztéseként immár új értéknövelt kiegészítő szolgáltatásként valamennyi ügyfele számára teljes körű számítógépvédelmi szoftvercsomagot is kínál. A kedvezményes díjú, havi 700 Ft-ért megrendelhető UPC SmartGuard biztonsági csomag egyben tartalmaz minden programot, amire a számítógépen tárolt adatok védelme érdekében szükség lehet a külső támadásokkal szemben. Az F-Secure által készített UPC SmartGuard mindig naprakész vírusirtót, internetes tűzfalat, kémprogramok elleni védelmet, kéretlen email (spam) szűrőt és felnőtt tartalmú oldalakat blokkoló tartalomszűrőt egyaránt tartalmaz. A komplex biztonsági szoftvercsomag 30 napig ingyenesen használható próbaverzióját mostantól a UPC minden ügyfele letöltheti a vállalat honlapjáról (www.upc.hu/smartguard).

Vezeték nélküli internetezés

Várhatóan egy hónapon belül egy újabb kiegészítő szolgáltatást is elindít a UPC, melynek segítségével egyszeri beruházás nélkül, kedvező havidíjjal bárki vezeték nélküli (Wifi) internethálózatot alakíthat ki az otthonában. A lakáson belül teljes szabadságot engedő, akár több számítógép egyszerű csatlakoztatását lehetővé tevő, legkorszerűbb Netgear vezeték nélküli eszközöket a szolgáltató biztosítja, a helyszínen telepíti és minden szükséges beállítást elvégez, továbbá teljes körű országos támogatást is nyújt a használatukhoz.
Kulcsszavak: Wi-Fi UPC

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09