Női rovat indult az ITport.hu-n

forrás Prim Online, 2006. február 18. 16:33
Az ITport.hu portál az elmúlt napokban indított új rovatot, melynek az „OnLány" nevet adták. „Rengeteg olyan visszajelzést kaptunk olvasóinktól, melyek szerint a női nem internetező részének csak igen kis hányadát érdeklik az Interneten található hírek, cikkek" - nyilatkozta Erki Szabolcs, az ITport.hu alapító-főszerkesztője.
„Az ebből adódó problémáikkal lépten nyomon találkozni, ám mindeddig nem létezett olyan portál, mely kifejezetten nekik adna hasznos tanácsokat informatika tárgykörben. A hölgyek között végzett felmérés azt mutatta, hogy szívesen olvasnának olyan gyakorlati témájú cikkeket, melyből megtudhatják a legfontosabb programok használatát, vagy mindennapjaik informatikai problémájának megoldását, így nem kényszerülnek rá megkérdezni a főnököt, vagy a munkatársakat" - indokolta a rovat létrejöttét Szabolcs, majd hozzátette: „szó sincs arról, hogy a nők kevésbé lennének fogékonyak az informatikára, az érdeklődési körük más, és mi megpróbáljuk ezt az igényt kielégíteni".

Ennek okán az ITport.hu felkért egy vérbeli hölgyet, aki hosszú ideig hasonló cipőben járt, hogy ossza meg a tapasztalatait és minden héten más nélkülözhetetlen témában írjon gyakorlati tanácsokat, „női szemmel". Jankát azért is tartják jó választásnak a portál készítői, mert egészen rendkívüli módon bánik a szavakkal, így az olvasók a hasznos tanácsokon túl egy jó élménnyel is gazdagodnak a cikkek elolvasása közben. Janka írásait ezentúl Soffy névvel találják meg a portálra látogatók.

Természetesen a portál többi szerkesztője is igyekszik besegíteni a rovat munkájába:

„Amióta a rovat ötlete felmerült, azóta gondolkozom, milyen témákkal cikkekkel járulhatnék hozzá" -nyilatkozta Bodnár Balázs alapító-szerkesztő. „Leginkább odafigyelést igényel a kérdés, alapból engem más érdekel, más szemszögből közelítem meg a kérdéseket. A rovat technikai részleteiben szívesen fogok segíteni".

Szalai Péter rovatszerkesztő szerint „a női szemszögre szükség van, hiszen több ezer nő ül gép elé nap mint nap és fontos, hogy lássuk miként is közelítik meg ők ezt az idáig szinte csak férfi szemmel látott témát, az informatikát".

A gyakorlati cikkekre specializálódott portál így egy újabb nézőponttal gazdagodott, mely reményeik szerint hosszú ideig fogja hasznosan szolgálni az informatika labirintusában eltévedt olvasókat.

Az első cikk amolyan bemelegítőként egy meglepően elterjedt problémáról szól: a férfiakról és az ő különleges, megdönthetetlen viszonyukról a számítógépükkel. És természetesen ennek hatását a párkapcsolatokra.

Az ITport.hu várja a további témajavaslatokat az info@itport.hu címen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50