A Swisscom Mobile a Sun megoldásával egyszerűsíti informatikai rendszereit

forrás Prim Online, 2006. február 19. 14:05
A Sun Java Identity Management megoldáscsomag felgyorsítja a központi alkalmazások elérését, így egyszerűbben és gazdaságosabban lehet az új hang- és adatátviteli szolgáltatásokat értékesíteni az előfizetőknek.
A Sun Microsystems a 3GSM világkonferencián jelentette be, hogy Svájc vezető telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom Mobile a Sun Microsystems segítségével kívánja egyszerűsíteni informatikai rendszereit és csökkenteni költségeit. A Swisscom 1145 értékesítési pontjáról gyorsabban lesznek elérhetők az ügyfeleket érintő alkalmazások, a jobb kiszolgálás révén pedig nőni fognak a bevételek is.

Az Identity Management programcsomag része a forradalmian új, nyílt forráskódú, előfizetéses Sun Java Enterprise System szoftverrendszernek. A Swisscom Mobile ennek segítségével valósítja meg a gördülékeny, egységes ügyfélkiszolgálást. A meglévő forgalmazási csatornák hatékonyságának jelentős növelésével többet kínálhatnak az ügyfeleknek, a bevételt pedig új hang- és adatátviteli szolgáltatások bevezetésével növelhetik. A Sun Java Identity Management programcsomag átfogó megoldást kínál a felhasználóhitelesítésre. Az egyszeri bejelentkezésnek köszönhetően az értékesítési pontok azonnal elérhetik a cég ügyfélkapcsolati és értékesítési alkalmazásait.

Az egyszerűbb kapcsolatfelvétel révén a szolgáltatásokat közvetlenül az értékesítési pontokon lehet beállítani, ami nemcsak az ott dolgozók, hanem az ügyfelek számára is előnyös. A Sun Java Identity Management rendszer bevezetése óta csökkentek a forgalmazók értékesítési költségei, és egy-egy új szolgáltatás megjelenésekor kevesebb gonddal jár a személyzet betanítása. Az ügyfelek kiszolgálásának színvonala is javult. Az elégedettség mértéke egyszerűen, rögtön a Swisscom Mobile értékesítési helyén mérhető. A Sun Java Identity Management programcsomag további előnye, hogy a későbbi fejlesztések, például az új szolgáltatások és az értékesítési rendszer frissítései azonnal, késedelem nélkül elérhetők lesznek az üzletekben.

Az új rendszer bevezetése előtt az eladóknak mindig a Swisscom Mobile-tól kellett engedélyt kérni, mielőtt egy-egy új szolgáltatást elérhetővé tettek az ügyfeleknek. Mivel a Sun Java Identity Management Suite átfogó megoldást kínál a felhasználóhitelesítésre és az egyszeri bejelentkezésre, valamint támogatja a meglévő értékesítési rendszereiket is, erre a megoldásra esett a Swisscom Mobile választása. A megoldáscsomag hitelesített, ügynökszoftver futtatását nem igénylő és jól felépített szabványos adaptert is tartalmaz a meglévő Siebel ügyfélkapcsolati rendszerhez, ami szintén döntő tényező volt a Swisscom Mobile számára. Végül pedig azért választotta  a cég a Sun Java Identity Manager csomagot, mert a nyílt forrású J2EE keretrendszeren alapul, amely nagy teljesítménye és méretezhetősége mellett értékálló befektetés is.

A Sun Java System Identity Management Suite megoldáscsomag

A Sun Java System Identity Management Suite programcsomaggal biztonságosan ellenőrizhető, ki és hogyan használja az információs rendszereket. Alapfunkcióival felhasználókat lehet engedélyezni vagy letiltani, jogosultságokat lehet kezelni, és adminisztrálni lehet a jelszavakat, a felhasználói fiókokat és a címtárakat. Továbbá komoly, professzionális auditálási és jelentéskészítési eszközökkel is rendelkezik.
Az Identity Management Suite része a Sun Java Enterprise System nyílt, szabványokra épülő szoftverrendszernek, amely a korszerű vállalati rendszerekhez szükséges alapvető, hálózaton működő közös szolgáltatásokat biztosítja egyetlen integrált, rendszeres időközönként frissített csomagban. A termék a Sun szoftverstratégiájának központi eleme.

A Sun Java System Identity Manager szoftvert a közelmúltban a Forrester Research is elismerően értékelte. A tanulmány szerint a Sun Microsystems igazi óriásnak számít az azonosításkezelési megoldások piacán. A tanulmány példaként idézte a Sun Java System Identity Manager szoftvert, amely a Solaris™ Enterprise System platform kulcsfontosságú elemeként funkciókban gazdag, ugyanakkor gyorsan rendszerbe állítható megoldást kínál az ügyfeleknek. A kedvező értékelés a „Forrester Wave Vendor Summary” címen, nemrégiben megjelent, 2006. első negyedévi jelentésben olvasható.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05