LG külső DVD író: könnyen digitalizálni

Kiss Ádám Zoltán, 2006. február 18. 19:11
Egyre több ember számára érdekes probléma régi VHS, vagy VHS-C felvételeinek digitális átírása, gombamód szaporodnak azok a vállalkozások, akik több-kevesebb pénzért vállalják a feladatot. Sokan nem szeretik kiadni kezükből a felvételeket, mert egyrészt szívesen pepecselnek vele, másrészt saját kedvükre szeretnék igazítani az elkészült művet, rájuk gondolt az LG, az új külső DVD írójának, az 5169-esnek a tervezésekor.
Vagy rábízzuk valakire a feladatot, vagy megpróbálkozunk magunk vele. Milyen kártyát válasszak hozzá, milyen szoftvert, hogyan állítsam be a képminőséget, felbontást, stb.? Rengeteg bonyolult paraméter. Az LG GSA-5169-es hátlapján megtalálhatók a szükséges analóg bemenetek: kompozit videó és sztereó hang, illetve S-Video. Ha nem akarjuk a számítógép szoftverét igénybe venni, a csatlakoztatás után elég megnyomni a felvétel gombot, és az író máris rögzíti az anyagot. A mellékelt szoftver segítségével ízlés szerint meg lehet vágni az anyagot, majd azután lemezre lehet égetni.

Az Super Multi 5169-es a már megszokott módon mindenféle lemezzel, így DVD-RAM-mal is hajtható, USB 2.0 kapcsolat segítségével csatlakozik a géphez. Külső tápegysége van, használható hordozható gépekkel is, és a készülékre 2 év szakszervizben igénybe vehető garanciát biztosítanak.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05