A McAfee mobiltelefonokra szánt biztonsági megoldásai

forrás Prim Online, 2006. február 20. 14:41
A McAfee a barcelonai 3GSM konferencián mutatta be mobiltelefonokhoz kifejlesztett biztonsági platformját, a McAfee Mobile Security-t, amelyet kifejezetten a mobiltelefon-ágazat – ideértve a szolgáltatókat, a gyártókat, a vállalkozásokat és a felhasználókat is - számára terveztek és állítottak elő. A Mobile Security technológiájának köszönhetően beépített, illetve értékesítés utáni biztonsági megoldások érhetőek el a mobiltelefonokhoz, mint vírusellenőrzés, tűzfalak, tartalomszűrés, spam-, és kémprogram-szűrés lehetőségek. A vállalat bemutatkozó terméke a McAfee VirusScan Mobile.
A VirusScan Mobile elindításával a McAfee az első olyan globális biztonságtechnológiai vállalat, amely egy integrált, valós idejű end-to-end megoldást kínál a vírusok, férgek, trójaiak és egyéb technológiai visszaélések elleni védelemhez a biztonságos és zavartalan mobiltelefon-használat érdekében. A McAfee VirusScan Mobile továbbá az egyetlen olyan program, melyet már a kezdetektől fogva mobiltelefonos védelemhez terveztek. Védelmet nyújt a mobiltelefonoknak az e-mailen, azonnali üzeneteken és Internetes letöltéseken keresztül érkező veszélyekkel szemben, valamint védi a belépési pontokat, beleértve az SMS és MMS, valamint a Bluetooth kapcsolatot is. Naprakész védelmet biztosít, amint az új fenyegetéseket beazonosították. A termék már most elérhető a következő rendszerekhez: Windows Mobile 2003 Pocket PC, Windows Mobile 2003 Smartphone, Windows Mobile 5 Pocket PC, Windows Mobile 5 Smartphone, Symbian Series 60 és Symbian UIQ.

Partnerségi lehetőségek

A McAfee mobiltelefonos biztonsági megoldásait szolgáltatók, gyártók, kereskedők, és felhasználók számára értékesíti. A termékek előfizetésen keresztül vásárolhatóak meg éves hosszabbítási lehetőséggel.

A McAfee partnerei számára különböző telepítési opciókat kínál:

Szolgáltatók. A mobilszolgáltatók biztosíthatják ügyfeleik számára a McAfee Mobile biztonsági szolgáltatásait akár közvetlenül a készülékre történő előzetes telepítés révén, akár értékesítés utáni, letölthető termékként árusítva azokat. Előnyei között szerepel az újabb bevételi csatornák generálása, az ügyfélmegtartási arány növelése, új ügyfelek szerzése és a márka megítélésének javítása. A McAfee ezenfelül saját mobiltartalom-szűrő technológiáját felhasználó hálózati védelmi megoldásokat is kínál, amelyek kompatibilisek számos mobiltechnológiai partnervállalat hálózati elemeivel.

Gyártók. A McAfee Mobile Security telepítésével a gyártók fenntarthatják készülékeik integritását és megkülönböztethetik terméküket a versenytársakétól. Értékesítés utáni biztonsági megoldásokat nyújthatnak előfizetőik számára a készülékre történő közvetlen letöltés formájában vagy ahhoz hozzácsomagolva.
Kereskedők. Az értékesítők bővíthetik vállalkozásukat azáltal, hogy hozzáadják a viszonteladóik által értékesített termékekhez és szolgáltatásaikhoz a McAfee Mobile Security-t. Ez a csatorna kiterjeszti a McAfee piaci elérhetőségét.

Vállalkozások. A kémprogramokkal szembeni átfogó védelem nélkülözhetetlen minden vállalat számára a vállalati adatok védelme, az alkalmazottak produktivitásának biztosítása, valamint az adatvédelemre vonatkozó szabályozásoknak és megfelelőségi követelményeknek való megfelelés érdekében. A McAfee jelenleg alkalmazottainak PocketPC készülékeit műholdas szoftverletöltések (OTA), illetve PC-csatlakozások révén védi meg a rosszindulatú programoktól és biztonsági résektől. A McAfee VirusScan Mobile Enterprise kapható Windows Mobile 2003 PocketPC-hez.

Üzletek és felhasználók. A mobiltelefonos biztonság nélkülözhetetlen, ha elérhetőek szeretnénk maradni és ugyanakkor meg szeretnénk védeni bizalmas személyes és pénzügyi adatainkat. A McAfee VirusScan Mobile megvédi a mobilkészülékeket a rosszindulatú programoktól, garantálja a személyes információk biztonságát, valamint biztosítja, hogy a kritikus kommunikációs funkciók mindig működjenek útközben. A McAfee jelenleg a PocketPC és a Smartphone operációs rendszereket támogatja a VirusScan Mobile egy letölthető verziójával, amely elérhető a http://www.mcafeemobile.com webcímen. A McAfee támogatni fogja a Symbian 60-as szériát is 2006 februárjától. A VirusScan Mobile február végétől elérhető lesz francia, német, spanyol és olasz nyelven is.

Egyéb elérhető partnerségi lehetőségek:


Web szolgáltatási platform: A szolgáltatók és gyártók márkanévvel ellátott XML web szolgáltatási platform formájában is kínálhatják a VirusScan Mobile-t felhasználóik számára.  Ez megfelelő infrastruktúrával rendelkezik a vírusfertőzések, számlázási opciók, biztonságos tranzakciók, a megosztott hitelesítés, havi/éves előfizetési modellek, webes letöltések révén történő termékfrissítés, valamint a jelentési architektúra kezeléséhez, továbbá a személyre szabható marketing- és reklámanyagokhoz való hozzáféréshez.

Az egyedi és a szabványos társulási programok közös márkakészítési és bevétel-megosztási lehetőségeket, a tartalom-leltárhoz való hozzáférést, banner reklámokat, marketing terveket és havi jelentéseket foglalnak magukban. A csatorna-számlázási modell lehetőséget nyújt arra, hogy a partnerek használják a VirusScan Mobile-t és hozzáférjenek a McAfee csatorna-számlázási modelljéhez, beleértve a tranzakció-feldolgozást, a szolgáltató számlázási rendszerével történő integrációt, a tervezett összehangolást és a webes letöltések révén történő termékfrissítést.

Ár: A McAfee VirusScan Mobile egy évre szóló előfizetési díja 29.99 USD. A cég lépcsős árazást kínál a McAfee VirusScan Mobile Enterprise esetében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09