Újabb szakértői szintre lépett a VAR Computer mérnöke

forrás Prim Online, 2006. február 21. 11:40
Az első hazai Novell Certified Linux Engineer és Novell Certified Linux Professional, 9 a VAR Kft.-nél. A VAR Kft. és a Novell Magyarország hagyományosnak mondható együttműködése során számos hazai vállalkozás részesült szakértői tevékenységükben. Az elmúlt időszakban a Novell egyre nagyobb hangsúlyt fektet a nyílt forráskódú, Linux megoldások bevezetésére. Ennek megfelelően a VAR is újabb szakértői szinteket szerez a Linux alapú rendszerek üzemeltetéséhez. 2006 januárjával elmondhatjuk, hogy Európában is ritkaságszámba menő minősítési listát tudhat magáénak Galambos Gábor, a VAR Computer rendszermérnöke.
Miért tartja fontosnak ezt az új irányvonalat a VAR? – kérdeztük Szabó Pétert a cég ügyvezető igazgatóját.

„A VAR alapítása óta mindig is az innovatív megoldásokra való törekvést tartja elsődlegesnek. Ezen szemlélet jegyében rendszeresen a legaktuálisabb Novell minősítéseket tudhatjuk magunkénak. Most, hogy a Novell, üzletei partnerei számára teljes körű Linux alapú informatikai megoldásokat kínál munkaállomásoktól a munkacsoportokon és adatközpontokon keresztül a nagy teljesítményű számítástechnikáig, fontosnak tartjuk, hogy partnereink és ügyfeleink számára ez ehhez tartozó szakértelmet biztosítsuk.”

Magyarországon elsőként a VAR rendszermérnöke, Galambos Gábor szerezte meg a Novell Certified Linux Engineer és a Novell Certified Linux Professional, 9 minősítést. A két felsőszintű tanúsítás biztosíték az elméleti és gyakorlati tudásra, mely szakértői támogatást ad a Novell Nterprise Linux Service üzemeltetéséhez Novell illetve Linux rendszergazdák számára.

Hogyan viszonyul egymáshoz a Novell CLP és a Novell CLE?

A Novell CLP egy kitűnő kezdet a Linux tanúsításoknál. A Novell CLE egy haladóbb szintű tanúsítás, a Novell CLP oktatáson tanult Linux adminisztráció koncepciójára épít. A Linux adminisztráció tudása nélkülözhetetlen azok számára, akik a Novell CLE tanúsítás iránt érdeklődnek. A Novell CLE összekapcsolja a Linux adminisztrációs tudást a Nterprise Linux Service tudásával, ami egy innovatív üzleti megoldást kínál a Linux rendszereken belül.

Hogyan épül egymásra a korábbi Novell és a jelenlegi Linux minősítések?

Az elmúlt időszakban szerzett szakértői, üzemeltetői és minősítések összessége jelenti elkötelezettségünket a Novell hálózati megoldások mellett. Ám fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek ne csak terméket ajánljunk, hanem a feladatok teljes feltérképezése után javasoljunk olyan innovatív megoldásokat, melyek nem csak a felmerült problémát orvosolják, hanem lehetőséget adnak a fejlesztésekre is. A VAR számos gyártói és üzemeltetői szakértői minősítéssel rendelkezik, hogy mindig az ideális megoldást tudjuk ajánlani.

Mit profitálhatunk, mi a felhasználók a VAR által megszerzett tudással?

„Az így megszerzett Linux szakértelem párosulva a cég eddigi tudásbázisával lehetőséget biztosít az ügyfeleink teljes körű kiszolgálásához mind szerver, mind desktop oldalon a már ismert Novell - VAR profizmussal. A VAR mindig kiemelt figyelmet fordított nem csak a rendszerek szállítására, hanem a műszaki tudás 
Kulcsszavak: Linux Novell +céginfo CIO VAR

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50