A Vodafone a Nokiával köt globális IMS szerződést

forrás Prim Online, 2006. február 21. 13:55
A Vodafone Group a Nokiát választotta egyik kiemelt szállítójának. A szerződés értelmében a Nokia világszerte IP multimédiás alrendszer-megoldást (IMS) szállít a Vodafone leányvállalatai számára. A rendszerek telepítése 2006 folyamán várható.
A szerződés alapján a Nokia preferált szállítóként biztosít IMS hálózati architektúrát és SIP (Session Initiation Protocol) technológiát a Vodafone számára, amellyel a Vodafone tesztelheti következő generációs szolgáltatásait, és elkezdheti az interoperabilitási próbákat. A Nokia az OMA előírásainak megfelelő jelenlét- és listakezelő megoldásait is szállítja. Az IMS szerves részét képezi a Nokia egységes gerinchálózati megoldásának, és a többféle hozzáférési módot használó rendszereknek is kulcsfontosságú eleme.

"A Vodafone hatalmas lehetőséget lát a mostanában elterjedő IP multimédiában" mondta Detlef Schultz, a Vodafone globális szállításirányításért felelős igazgatója. "Jövőbeli szolgáltatás-kínálatunkban stratégiai szerepet szánunk az IMS-nek. Ezzel a technológiával szeretnénk tesztelni a következő generációs szolgáltatásokat, az interoperabilitási teszteket pedig a lehető leggyorsabban elkezdjük más szolgáltatókkal. Biztosak vagyunk benne, hogy a Nokia kapacitása az egész világon garantálja az IMS kiépítését."
A Nokia a távközlési piac számára teljes, végponttól végpontig terjedő megoldást nyújt az IMS-alapú multimédia terén, ideértve a Nokia IP multimédiás alrendszer-megoldást, illetve a nyílt IMS Service Control (SC) interfészen keresztül az IMS-hez csatlakozó olyan alkalmazásszervereket is, amelyek többek között a jelenlét szolgáltatást biztosítják. A Nokia az egyes modellek esetében videomegosztást is kínáló IMS/SIP-képes terminálok vezető szállítója. A SIP-képes terminálok már kaphatók.

A Nokia IMS megoldásával és IP multimédiás készülékeinek széles választékával élenjár az IP multimédia kereskedelmi bevezetésében. A Nokia vezetékes és vezeték nélküli szolgáltatók révén világszerte több mint hetven IMS referenciával rendelkezik, amelyek közül 48 teljesen IMS-kompatibilis, cellás hálózaton működő Push to Talk (PoC) megoldás, 14 pedig IMS gerinc szállítására vonatkozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09