Régóta várt vendég: Canon EOS 30D

forrás Prim Online, 2006. február 21. 21:32
A Canon EOS 30D nem forradalmárnak jött, hanem ésszerű fejlesztéseivel győzi meg a közönséget. Főbb újításai: finoman áttervezett váz, szpot fénymérés, állítható sebességű folyamatos sorozatkép-felvétel, 100.000 exponálásra tervezett zárszerkezet, nagyobb LCD kijelző, Picture Styles és ami a jól bevált régi: a 20D-től örökölt 8,2 Megapixeles szenzor.

A mai nap folyamán jelentette be a Canon az EOS 20D utódját. Véget ért a spekuláció és a várakozás: itt az új EOS 30D.

— A tendencia, mely szerint nagy iramban növekedik a hivatásos és a félhivatásos fényképészek csoportja, nagy impulzust adott az EOS modellek gyártásának – közölte Mogens Jensen, A Canon Consumer Imaging Europe igazgatója. — Az EOS 30D modell piacra bocsátásával olyan eszközt sikerült vásárlóink kezébe adni, amely nem csupán a felsőkategóriában megjelenő technológiával, hanem a világon egyedülálló módon váltogatható objektívparkkal, számos vakuval és egyéb kiegészítőkkel is méltán büszkélkedhet.

A 20D-hez képest jelentős módosításon ment keresztül az új modell. Maradt azonban a 8,2 Megapixeles képfelbontás, vagyis valószínűleg a 20D CMOS érzékelőjét kapta meg a 30D is. Az 5D-t idézik azonban a módosítások: a megnövelt pufferméret révén 5 kép/másodperces sebességgel akár 30 képes sorozat is készíthető. A 6,3 cm-es, nagy látószögű LCD megkönnyíti a képek megtekintését és a menü is sokkal olvashatóbb. Strapabíróbb a zárszerkezet is: Canon 100.000 exponálást ígér, újdonság a szpot fénymérés és sorolhatnánk még a számos softveres újítást, amely megkönnyíti a fotós dolgát. Egyszóval a Canon EOS 30D a két rokon modell (5D és 20D) leghasznosabb tulajdonságaival felvértezve figyelemre méltó szerepet játszhat az egyre nagyobb sikernek örvendő DSLR piacon.

Az EOS 30D jellemzői


Gyorsaság és képminőség


Az EOS 30D-ben megtalálható a Canon díjnyertes, 6,4 μm2 pixelméretű, nagy dinamikatartományú, alacsony zajszintű CMOS szenzora. A további zajcsökkentésért a chipen lévő zajszűrő áramkör felel. Egy low-pass szűrőt helyeztek a szenzor elé, amely a színhibákat és a Moiré-hatást szűri, míg egy infravörös szűrő felel a szenzor tükröződése és a köd által okozott vörös fényszóródás megszüntetéséért. A 30D fémváza alatt a DIGIC II processzor dobog, amely képessé teszi a villámgyors és maximális minőségű képfeldolgozásra.

Az EOS rendszer

Az EOS 30D másik nagy előnye maga az EOS rendszer: kompatibilis az összes EF és EF-S objektívvel, az összes EX típusú Speedlite vakuval és számos kiegészítővel, mint például a wireless WFT-E1 rendszerrel is. Az EF-S bajonett lehetővé teszi a kisebb súlyú ASP-C szenzorméretre optimalizált objektívek mellett a hagyományos EF típusú objektívek használatát is. A fényképezőgép mellé a Canon legújabb Digital Photo Professional szofverét csomagolják, amely a RAW fájlok szerkesztésekor nagy segítség.

A Canon EOS 30D-hez megvásárolható a BG-E2 portrémarkolat, amellyel akár 2200 kép is készíthető. Másik jó hír, hogy nemcsak okosabb, de szinte ugyanannyiba kerül mint a 20D: listaára kb. 350.000 Ft.
Úgy tűnik, a fejlesztők jól odafigyeltek a felhasználók igényeire, ezért lehetséges, hogy egy újabb sikertörténet van kibontakozóban.

szerző: Széles Csongor


Kulcsszavak: Canon kamera

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50