Vállalati együttműködés a németországi vezeték nélküli hálózatok kiépítéséért

forrás Prim Online, 2006. február 26. 17:22
Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital jelentős németországi befektetésről adott számot. A DBD Deutsche Breitband Dienste GmbH egy magánkézben lévő vezeték nélküli telekommunikációra specializálódott szolgáltató, amely a kapott támogatást arra használja fel, hogy a szélessávú internet hozzáférést Németország- szerte kiterjessze.
„A németországi WiMAX szolgáltatóba történő beruházás a folyamatos globális befektetési programunk része, amely a WIMAX technológiai megoldásokra és szolgáltatásokra terjed ki” – nyilatkozta Arvind Sodhani, az Intel Capital elnöke. „A WiMAX alapú technológiák és megoldások egyrészt lehetővé teszik, hogy olyan területeken nyújtsunk teljes értékű szélessávú internet szolgáltatást, ahol a vezetékes infrastruktúra csak korlátozottan áll rendelkezésre, másrészt megkönnyítik a nagyvárosi internet-mobilitási igények szélesebb körű kielégítését.”

„Minden olyan régióban és városban, ahol elérhetővé tettük a WiMAX-ra épülő szélessávú internet hozzáférést és a VoIP szolgáltatást, az előfizetők száma jelentős mértékben megugrott” - mondta Fabio Zoffi, a DBD Deutsche Breitband Dienste vezérigazgatója. „Az Intel Capital befektetése lehetővé teszi számunkra, hogy eddigi sikereinkre alapozva tovább terjeszkedjünk Németország más régióiban, városaiban.”

WiMAX, a Worldwide Interoperability for Microwave Access rövidítése egy olyan szabványokon nyugvó, vezeték nélküli technológiát takar, amely nagy sebességű, szélessávú internet hozzáférést biztosít otthonok, üzleti szervezetek és mobil vezeték nélküli hálózatok számára, nagy távolságokat áthidalva. Az új IEEE 802.16e szabvány megnövekedett szélessávú mobil internet elérhetőséget tesz elérhetővé.

A megállapodás részeként, a cégek ígéretet tettek arra, hogy együtt népszerűsítik a WiMAX hálózatok nyújtotta szolgáltatásokat Németországban. A DBD Deutsche Breitband Dienste tervei szerint olyan Intel termékeket fog átvenni, amelyek támogatják a hamarosan életbelépő IEEE 802.16e szabványt, amelyet a hálózati eszközök és notebookok számára hoztak létre.

Kulcsszavak: WiMax Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09