Hálózati fórumot hoz létre az Allied Telesyn

forrás Prim Online, 2006. február 28. 11:01
Véget ért az Allied Telesyn hazai képviseletének a magyar hálózati szakemberek számára kiírt versenye, a Hálóguruk Játéka. Ez azonban csak a nyitánya volt annak a hosszú távú képzési-támogatási munkának, melyet a japán cég a hálózati technológiával foglalkozó hazai informatikusok körében végezni kíván.

A hálózati technológiával foglalkozó informatikusok szakmai tudásának felmérésére kitalált verseny minden szempontból eredményes volt - nyilatkozta Szuszkó László, az Allied Telesyn magyarországi igazgatója. A vártnál mintegy ötven százalékkal többen teljesítették a verseny mind a hat fordulóját. A játék célja, a hazai szakembergárda felkészültségének és esetleges hiányosságainak feltérképezése maradéktalanul megvalósult. A teszt eredménye pontosan kijelölte tervezett képzési missziónk hangsúlyait.

Az Allied Telesyn viszonteladói hálózatába tartozó vállalkozások munkatársainak - a céggel való szorosabb kapcsolat és az ebből adódó előny miatt - külön kategóriát indítottak a szervezők. Itt több hibátlan eredmény is született, s így sorsolásnak kellett döntenie. Az Ingram Micro Magyarország viszonteladóknak felajánlott 100 ezer forintos díját Búza Péter (Albacomp) nyerte, míg a Young B.T.S. Kft. szintén százezer forintos, a felhasználói kategória legjobbjának járó díját Szabó Sándor kapta.

A legújabb hálózati megoldások (pl. az IP-telefónia, a Triple Play) megfelelő kihasználásához folyamatosan karbantartott tudás kell. Ennek elősegítésére és a versenyben résztvevők jelzései alapján az Allied Telesyn úgy döntött: néhány héten belül állandó hálózati fórumot hoz létre az interneten. A cél nem csak az, hogy hátteret nyújtson a hálózati informatikusok szabad eszmecseréjéhez, hanem az is, hogy igényeikhez igazítva támogassa és segítse őket szakmai fejlődésükben. Ezt a törekvést az Allied Telesyn nemzetközi vezetése is támogatja, olyannyira, hogy a magyarországi versenyt adoptálva más európai országokban is megszervezik - mondta az igazgató.

Kép: Szuszkó László (Allied Telesyn) és Búza Péter (Albacomp) a Bambuszliget étteremben

Kulcsszavak: Allied Telesyn

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09