21,3"-os, csúcskategóriás EIZO LCD monitor

forrás Prim Online, 2006. február 28. 18:54
Az Avnet Technology Solutions Kft. Magyarországon is bejelentette az EIZO Nanao Technologies új, 21,3 hüvelykes képátlójú, FlexScan S2100 típusjelű LCD monitorát, amelyet elsősorban a CAD/CAM, és DTP szakembereknek, illetve call centerek és irodák számára ajánlanak. Az új monitort az óriási munkafelület, a kimagaslóan pontos szöveg- és színmegjelenítés, illetve a mozgóképek páratlanul jó minőségű lejátszása teszi különösen figyelemre méltóvá.
A 21,3 hüvelykes látható képméret és 1600*1200 képpontos alapfelbontás következtében a FlaxScan S2100 képernyőjén teljes nagyságban, egyszerre, görgetés nélkül jeleníthető meg két DIN A/4 méretű dokumentum. A kép láthatósági szöge vízszintesen és függőlegesen 178°, kontrasztaránya pedig 1000:1 – mindkettő kimagaslóan nagy érték. A monitor fényereje 300 cd/m². Túlvezérlő áramkör gondoskodik a fekete/fehér és színes képek kivételesen gyors feldolgozásáról: a 8 ms-os válaszidőnek köszönhető, hogy a 3D-s CAD és a videó képek folyamatosan, elmosódás nélkül követik egymást a képernyőn.

A monitor formatervezése ergonomikus, a képernyőt valamennyi oldalán helytakarékos, vékony káva szegélyezi. A képernyő max. 40°-os szögben dönthető, illetve 70°-os szögben elforgatható a tengelye körül. Az alapállapotában fekvő helyzetű képernyő átállítható függőlegesre – portrait pozícióba – is, az állvány magassága pedig 82 mm-es határon belül szabályozható.

A monitort mind D-sub, mind DVI-I csatlakozókkal felszerelték a csatlakoztatáshoz az analóg és a digitális grafikus kártyákhoz. Az egy up- és két downstream porttal kialakított USB 2.0 hub nagysebességű összeköttetési lehetőséget teremt további USB-képes perifériákkal.

A 10-bites look-up table-nek (LUT-nek) köszönhetően a színpaletta több mint egymilliárd színt tartalmaz, ebből a FlexScan S2100 16,77 milliót képes megjeleníteni, lehetővé téve roppant finom színkülönbségek visszaadását is. A színhőmérséklet az OSD (On Screen Display) menün keresztül 4000°K és 10000°K között, 500 °K-os lépcsőkben állítható. Hasonlóképpen, az OSD menüben szabályozható a gamma-érték, a fényesség, a színárnyalat és a színtelítettség is

A FlexScan S2100 két megoldása is a kép fényességének gyors stabilizálását és – a környezeti fényviszonyoknak megfelelő – ideális szinten tartását szolgálja. Az első az EIZO szabadalmaztatott, úgynevezett drift correction áramköre, amely a monitor bekapcsolását, vagy az áramtakarékos üzemmódból való „felébresztését” követően roppant gyorsan stabilizálja a fényességet. A másik az úgynevezett BrightRegulator, azaz fényességszabályozó funkció, amelynél a kávába rejtett szenzor érzékeli a környezeti fényviszonyokat és egy áramkör ennek megfelelően szabályozza a képernyő háttérvilágításának erősségét. A BrightRegulator világos szobában növeli, sötétben pedig csökkenti a kép fényességét.

A sok részletet tartalmazó szöveges dokumentumoktól a színben gazdag képekig bármilyen típusú tartalom legideálisabb megjelenítésére a FlexScan S2100 tartalmazza az EIZO Fine Contrast funkcióját is, amely öt különböző megjelenítési módot kínál: szöveg (Text), kép (Pictures), mozi (Movie), sRGB és egyéni beállítás (Custom). A különböző beállítási módok között egyszerűen navigálhatunk az előlapon található gomb nyomogatásával. A beépített ScreenManager Pro for LCD* programmal bármelyik Fine Contrast mód hozzárendelhető egy alkalmazáshoz. Amikor ezt az alkalmazást a későbbiekben használni kezdjük, a képernyő automatikusan átvált a megfelelő megjelenítési módba. Ez a szoftver teszi lehetővé az OSD-menü használatát is: így a kép beállításához nem szükséges a monitor keretén található szabályozó gombokhoz nyúlnunk, használhatjuk erre a célra az egeret és a billentyűzetet is.


Az EIZO tartozékok széles választékát is kínálja a készülékhez, amelyekkel komfortosabbá, rugalmasabbá tehető a használat. Rendelhető például panel-védő, ügyfélmenedzsment-szoftver, tartókar és állvány. Bővebb információért, kérjük, látogasson el a http://www.eizomonitor.hu/accessories.html oldalra!
Kulcsszavak: LCD monitor Eizo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09