A XXI. század iskolája Pálmonostorán

forrás Prim Online, 2006. március 4. 10:31
"Információs technológia az általános iskolákban" című PHARE-program keretében informatikai fejlesztésre került sor a Bács-Kiskun megyei Pálmonostorán. Az információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszközöket a Megatrend 2000 Informatikai Rt. szállította a Gárdonyi Géza Óvoda és Általános Iskolának.
A pálmonostorai általános iskola tanulóinak több mint 50 százaléka rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül. A gyerekek egy része jelentős szociokulturális hátránnyal küzd, évről évre egyre több a sajátos nevelési igényű tanulók száma. Ahhoz, hogy Pálmonostora mint hátrányos helyzetű település segíteni tudja az általános iskolai korosztály korszerű, jó minőségű oktatását, elengedhetetlen a megfelelő tanulási környezet és modern IKT eszközök biztosítása. Ezek nélkül az itt felnövekvő tanulók hátránya a gazdaságilag fejlettebb régiókban élő társaikhoz képest tovább nőne.

Az iskola fő célkitűzése egy többfunkciós épületrész kialakítása volt, valamint modern informatikai eszközök fogadására alkalmassá tett épület létrehozása, és a XXI. század követelményeit kielégítő IKT eszközbeszerzés és informatikai hálózat kialakítása a teljes épületben.

Az erre kiírt pályázaton elnyert több mint 43 millió forinttal, és további 5 millió forintos önrésszel valósították meg a fejlesztést. A megszerzett támogatás lehetővé tette a 104 m2-es épületbővítést, valamint a 30m2-en történő átalakítást. A teljes épületben sor került az elektromos rendszer felújítására, és az integrált hálózat kiépítésére.

Az iskola informatikai infrastruktúrájának korszerűsítése a Megatrend 2000 Informatikai Rt. segítségével valósult meg. Többek között multimédiás számítógépekkel, projektorral, szkennerrel, digitális kamerával bővült az eszköztár. Emellett új oktatási szoftverek járulnak hozzá a modern oktatási metodikához. Az említett eszközök üzembe helyezésével és az ezzel kapcsolatos hálózati munkák elvégzésével egy a jövő igényeinek megfelelő informatikai terem várja a lelkes nebulókat, amelyet Sipos János közoktatási helyettes államtitkár ünnepélyes keretek közt adott át február elején.
Kulcsszavak: oktatás Megatrend

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50