EIZO FlexScan M1900 19"-es irodai LCD monitor

forrás Prim Online, 2006. március 6. 10:23
Az EIZO Nanao Magyarországon is bejelentette új, 19 hüvelykes – elsősorban vállalati és közigazgatási irodai felhasználásra ajánlott – FlexScan M1900 típusjelű LCD monitorát. Az új megjelenítőt beépített hangszórókkal és öt – a különböző alkalmazásokhoz előre, optimálisan beállított – képmegjelenítési móddal gyártják. Az iparágban vezető, ötéves garanciával szállított FlexScan M1900 megbízható, sokoldalú termék, a beruházás s a működtetés összes költségét tekintve pedig különösen gazdaságos megoldás
A FlexScan M1900 – a szövegek megjelenítésétől a táblázatkezelő alkalmazásokon keresztül a világhálós barangolásig – a legváltozatosabb irodai alkalmazásokhoz ideális monitor, ami kimagasló műszaki jellemzőinek köszönhető: a felbontása alapbeállításban 1280*1024 képpontos, a láthatóság szöge vízszintes irányban 170, függőlegesen pedig 155 fok (5:1 kontrasztarány mellett). A monitor fényereje 250 cd/m, a kontrasztaránya pedig 700:1. A DVI-D és D-Sub bemenetek lehetővé teszik a digitális és az analóg jelek fogadását is. A multimédiás felhasználáshoz két darab egywattos hangszórót építettek a monitor házába, amelyek hangereje OSD menün keresztül szabályozható. A házon – fülhallgató számára – jack-csatlakozót is elhelyeztek.

A monitor állványa 50 milliméteres magasságtartományban állítható, a képernyő pedig 35 fokban dönthető. A tápegység is a keskeny monitorházban kapott helyet, amely – egyéb felerősítési módokhoz  le is emelhető az állványáról. A monitorház alsó, lépcsőzetesen kialakított három sorában, kereszt alakban elrendezett nyomógombok egyszerűen, magától értetődően kezelhetők.

A FlexScan kép- és színállítási lehetőségei roppant változatosak. Az úgynevezett Kontraszterősítés (Fine Contrast) funkcióval a legoptimálisabban állíthatók be a képparaméterek irodai alkalmazáshoz (Text: szöveg mód), videoklipek lejátszásához (Movie: mozgókép mód), képek megjelenítéséhez (Picture: képmód), világhálós barangoláshoz (sRGB mód), vagy egyéni igényeknek megfelelően (Costumer: felhasználói mód). A különböző módok között az előlapon található gomb nyomogatásával válthatunk át. A 10-bites look-up table-nek (LUT-nek) köszönhetően a színpaletta több mint egymilliárd színt tartalmaz, amelyből a FlexScan M1900 a legmegfelelőbb 16,7 milliót (8 bit) jeleníti meg, lehetővé téve a legfinomabb színváltozatok visszaadását is.

Az OSD (On Screen Display) menün keresztül állítható kézzel a gamma-érték – 1,4-től 3,0-ig, 0,2-es lépcsőkben –, illetve a színhőmérséklet  4000 K és 10000 K között, 500 K-os lépcsőkben. Hasonlóképpen, az OSD menüben szabályozható a fényesség, a színárnyalat és a színtelítettség is.
A FlexScan M1900 állja az irodai berendezésekre kidolgozott legszigorúbb szabványok próbáját is, így például teljesíti a TCO’03 és a TÜV Rheinland/Ergonomics előírásait. A monitor az EIZO Eco Products 2004 címkét is viseli, ami bizonyítja, hogy a termék az EIZO szigorú belső gyártási követelményeinek is megfelel: az előállításához például ólommentes forrasztóanyagot és krómmentes acéllemezeket használtak.
A FlexScan M1900 mögött áll az EIZO kiemelkedő szaktudása és kiforrott gyártástechnológiája, aminek köszönhetően a cég az iparágban vezetőnek számító, ötéves garanciát vállal a termékre, és ez érvényes valamennyi országra, ahol hivatalos EIZO disztribútor található.

Az EIZO széles választékban kínál tartozékokat is a készülékhez, amelyekkel komfortosabbá, rugalmasabbá tehető a használat. Rendelhető például panel-védő, tartókar és állvány. Bővebb információért, kérjük, látogasson el a http://www.eizomonitor.hu/accessories.html oldalra!

A FlexScan M1900 március elejétől kapható Magyarországon, a monitor szürke és fekete színekben rendelhető, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 125 000 HUF körüli.
Kulcsszavak: LCD monitor Eizo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09