Két új Canon Digital IXUS fényképezőgép – magyar nyelvű menüvel

forrás Prim Online, 2006. március 6. 13:25
A Canon ma jelentette be legújabb Digital IXUS modelljeinek forgalomba hozatalát. A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 esetében a Canon folytatja az IXUS hagyományokat abban az értelemben, hogy a legmodernebb technológiát ötvözi a kiváló minőségű összeszereléssel, valamint a stílusos formatervezéssel.
Az acélházban elhelyezett Digital IXUS 60 alakja az eredeti IXUS formatervező, Yasushi Shiotani “négyszög és kör” koncepcióját követi, és klasszikus eleganciát sugároz, a készülék LCD monitora 2,5 inch képátlójú. A ezüst-ébenfekete színben kapható Digital IXUS 65 LCD kijelzője nagyobb: 3 inches, érdekesség, hogy egyéni, érintésre működő módválasztó gombbal rendelkezik.

Mindkét ultravékony acélházas gép a legújabb technológiákat alkalmazza:
§    6.0 megapixeles felbontás
§    3x optikai zoom, 35–105 mm (35mm-es gépnek megfelelően) UA objektívvel
§    DIGIC II processzor, iSAPS és 9-pontos AiAF a gyors, éles képekért
§    16 fényképezési mód
§    “Saját színek” fotóeffektusok
§    30 képkocka/mp-es VGA videófilm rögzítés, hanggal
§    High ISO Auto és ISO 800 érzékenységek a vaku nélküli beltéri fényképezéshez
§    Szélesvásznú (16:9 formátumú) képek rögzítése
§    Magyar nyelvű menü

A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 a Digital IXUS 55 felett helyezkedik el az IXUS sorozatban, és azoknak a stílus-orientált vásárlóknak ajánlott, akik kedvelik a nagy kijelzőt, a sok különálló funkciót és a kiváló képminőséget egy kompakt és elegáns fényképezőgépben.

A nagyméretű kijelző

A Digital IXUS 60 fényképezőgép 2,5 inch képátlójú LCD monitora lehetővé teszi a szemfáradás nélküli kompozíciót. A kijelző széles látószögben is élvezhető képet nyújt, emiatt könnyen oszthatjuk meg képeinket barátainkkal. A hangszórót és a módválasztó kapcsolót a szilárdabb kézben-tarthatóság érdekében áthelyezték, a módválasztó kapcsoló alapja a hüvelykujj pihentetésére is szolgál.
A hatalmas, 3,0 inches szélesvásznú LCD monitor – amely a Canon fényképezőgépeken eddig a legnagyobb – csak egy a Digital IXUS 65 újdonságai közül. Új, érintésre működő módválasztó tárcsa került a régi módválasztó helyére, amelynek megérintésére azonnal megjelenik a „mód” ikon az LCD kijelzőn, így könnyen és gyorsan választhatjuk meg a legjobb működési módot. A tárcsa segítségével visszajátszáskor lapozhatunk a képek között. Az új „Képvizsgáló” funkció (kihasználva a nagy LCD monitort) fényképezéskor megjeleníti a kép mellett annak nagyított változatát is, így rögtön láthatjuk a részleteket, mielőtt továbblépünk. A nagyított rész középpontja eltolható az AF pontokra, vagy a kép egyéb pontjaira.

Még nagyobb ISO érzékenységek

A formatervezett kompakt fényképezőgépeket legtöbbször beltéri fényképezésre használják; partikon és más, kevéssé megvilágított helyszíneken, ahol a vaku használata nem mindig megengedhető.
A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 képes ISO 800 érzékenységgel való fényképezésre, így vaku nélkül is lehet velük beltéri fotókat készíteni, valamint a minimálisra csökkenteni a beremegés valószínűségét. Az új High ISO Auto funkció automatikusan állítja be az expozíciót nagyobb ISO érzékenységek és rövid záridők használatával, így csökkentve az elmosódás valószínűségét. A fényképezőgépen elhelyezett külön ISO gombok segítségével azonnal válthatunk érzékenységet szükség esetén.

Felvételi módok és különleges effektusok

A „Saját színek” fotó-effekteket alkalmazhatjuk a fényképezés előtt és után is, így a felhasználó több lehetőséget kap a különleges hatások kipróbálására számítógép használata nélkül is. A Digital IXUS 60 és a Digital IXUS 65 összesen 16 fényképezési módot kínál, többek között a Manuális módot, amelyben kézzel választható ki az érzékenység, a fehér-egyensúly és más expozíciós beállítások. A gyári témaautomatika módok különleges témák esetén segítenek a paraméterek beállításában, például a Víz alatti módban (az opcionális időjárás- és vízálló álló tok használatával) víz alatt is fényképezhet a felhasználó. A Színkiemelés és a Színcsere funkciók segítségével pedig drámai szín-effektek alkalmazhatók az állóképek és a videofilmek készítése során, számítógépes képszerkesztő program használata nélkül.
Az új szélesvásznú (2816 x 1584 képpont) fényképezési módban 16:9 képarányú fotók készíthetők, ezek később az új szélesvásznú televíziókon tekinthetők meg legjobb minőségben, illetve 10 x 20 cm-es formátumban ki is nyomtathatók a SELPHY CP sorozatú kompakt fotónyomtatókkal.
A videó funkció segítségével 30 képkocka/mp-es VGA filmek rögzíthetők, akár 1GB méretig. A 60 képkocka/mp-es QVGA mód gyorsan mozgó témák rögzítéséhez ideális, amelyeket később lelassítva is elemezni lehet, a Kompakt mód pedig akár 3 percnyi kisfelbontású videót rögzít, amely utána azonnal elküldhető e-mailben.

Nyomtatás és más új funkciók

Az új, könnyen elérhető Print menü segítségével egyszerűbbé válik a sok kép egyidejű nyomtatása. A PictBridge támogatással a felhasználó közvetlenül nyomtathat PictBridge-kompatibilis nyomtatóra számítógép használata nélkül. SELPHY CP kompakt fotónyomtatón kinyomtathatók a fényképezőgép igazolványkép funkciójával készült képeket, illetve videó képkockák is nyomtathatók. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek.
A menürendszer már az arab nyelvet is támogatja, így az összes támogatott nyelvek száma 23-ra nőtt.
Kulcsszavak: kamera Canon

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50