Új hálózatbiztonsági termékek az Internet Security Systems-től

forrás Prim Online, 2006. március 7. 10:17
A HP partnercégének új megoldásai részletes áttekintést adnak a teljes hálózatról, javítják a hálózat integritását és megkönnyítik a fenyegetések kezelését.
Az Internet Security Systems nemrégiben jelentette be, hogy a vállalat négy olyan új termékkel bővíti integrált biztonsági platformját, amelyek célja kifejezetten a hálózati adminisztrátorok munkájának a megkönnyítése, a hálózati erőforrások integritásának, elérhetőségének és védelmének a javítása. A vállalat meggyőződése, hogy a hálózati biztonságot egy integrált platformon keresztül kell biztosítani, szemben a mai biztonsági gyakorlatban elterjedt, egymástól elszigetelt termékekkel. Az ISS úgy véli, hogy a hálózatbiztonsági komponensek képességeinek, intelligenciájának, és a szaktudásnak az egyesítésével a vállalatok elérhetik a megelőző jellegű, a “veszélyek előtt járó” típusú védelem minden előnyét.

Az ISS négy alapvető technológia területen jelentett be újdonságot:

·    Hálózati rendellenességek észlelése
·    Sérülékenységek elleni védelem és menedzsment
·    Behatolás érzékelő rendszerek
·    Biztonsági menedzsment

Rendellenességek észlelése – Vajon mi történik éppen a hálózaton?

Az új hálózati rendellenességeket észlelő Proventia® Network Anomaly Detection System (ADS) rendszerrel az ISS egy olyan, a hálózat biztonságát és intelligenciáját növelő eszközt nyújt az ügyfeleknek, amellyel növelhető a meglévő hálózati infrastruktúra áttekinthetősége, integritása és a hálózaton át elérhető kulcsfontosságú informatikai erőforrások védelme.

A Proventia Network ADS tiszta képet ad a szervezet hálózatának a viselkedéséről, automatikusan észleli a már ismert és a még ismeretlen veszélyeket, és az olyan rendellenes forgalmat, mint a férgek gyors terjedése és a forgalmi szabályok megsértése.

Sérülékenység menedzsment és védelem – nem csupán vizsgálati szolgáltatások

Az eddig említettek mellett, az ISS ma jelentette be a sérülékenységek elleni védelmi és menedzselési technológiájának az új generációját. A Proventia Network Enterprise Scanner-nek a bevezetésével az ISS szabadalmaztatott sikertermékére, az Internet Scanner®-re építve, termékvonalát a sérülékenység vizsgálatról kiterjesztette a teljes sérülékenység menedzsmentre és védelemre.

A 1994-ben kidolgozott sérülékenység vizsgáló technológia birtokában az ISS folytatja sikeres szereplését ebben a piaci szegmensben, amelyet a West Coast Labs-tól nemrég kapott Checkmark tanúsítvány, valamint Frost & Sullivan-nak a sérülékenység vizsgálat területén piacvezetőként való elismerése igazol.

A Proventia Network Enterprise Scanner automatikus és folyamatos sérülékenység ellenőrzést kínál az ügyfeleknek, teljes munkafolyamat kezelő és jelentéskészítő eszközkészlettel kiegészítve. A szervezet hálózatán gyorsan és pontosan azonosítja a sérülékenységeket, ezzel védi az ügyfelek értékes információit, szellemi tulajdonát és a kritikus hálózati erőforrásokat. Gondoskodik a megfelelő ellenlépésekről, nyomon követi és ellenőrzi a sérülékenységek kijavítását.

Biztonság menedzsment – kézben tartás, figyelés és mérés a hálózattól a kiszolgálóig


Valamennyi ISS termék központilag menedzselhető a Proventia Management SiteProtector konzolról, amely a hálózati adminisztrátornak a nap 24 órájában átfogó képet nyújt a cég erőforrásainak a biztonsági állapotáról, és lehetővé teszi, hogy a Proventia termékek egyetlen integrált biztonsági rendszerként működjenek együtt.

A SiteProtector lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy úgy jelenítsék meg a hálózataikat, hogy folyamatos képet kapnak valamennyi erőforrás biztonságáról a hálózattól a kiszolgálókig és az asztali gépekig. Így kulcsszerepet van abban, hogy a szervezetek kézben tartsák, figyeljék és mérjék a biztonsági helyzetüket és a hálózat rendelkezésre állását.

A kockázatkezelő szervezetek nagy hasznát látják ennek a részletes áttekintésnek, mert lehetővé teszi számukra, hogy megfelelő döntéseket hozzanak arról, hogy hol és hogyan tudnak a leghatékonyabban javítani a biztonsági helyzetükön.

“Az új sérülékenység elemző célhardver (Proventia Enterprise Scanner) a hazai piacon is nagy sikerre számíthat, mivel az ISS nem csak a meglevő szoftverét portolta egy biztonságos Linux alapú célhardverre, de rengeteg a felhasználó számára értékest fejlesztést hajtott végre.” - nyilatkozta Bártfai Attila a HP Magyarország IT biztonsági üzletágának vezetője. Többek között a rendszer kiegészült egy incidens kezelő rendszerrel, melynek segítségével nyomon követhető a feltárt sérülékenységek teljes élet ciklusa a felfedezéstől a hibajavításon át az ellenörző vizsgálatok elvégzéséig. Lehetőséged ad a rendszer hiba jegyek létrehozására (harmadik incidens kezelő rendszerek részére is mint például a HP Openview Service Desk), felelős hozzárendelésére és követésre.

A piacon egy eddig méltánytalanul a háttérbe szorított technológia - az Anomaly Detection - az ISS másik nagyon fontos bejelentése, mely rendszer főképp a belső hálózaton terjedő fenyegetettségek és adatlopások megakadályozására ad - a teljes betörés védelmi rendszerbe integrált - megoldást.

A HP Magyarország az ISS legmagasabb - Platínium szintű - partnere, több mint egy tucat implementált ISS alapú betörés védelmi és megelőző rendszerrel.
Kulcsszavak: ISS HPQ hálózat security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50