Az Intel bemutatta az első "Origami" készülékeket

Milkovits Gábor, 2006. március 7. 22:35
Mint arról korábban hírt adtunk, a Microsoft egy „Origaminak” nevezett projekt keretében multimédiás, ultramobil PC-k fejlesztésén dolgozik, az első modelleket pedig az Intel már be is mutatta a sajtónak.
A leghamarabb piacra kerülő készülékek szabvány x86-os processzorral, teljes Windows operációs rendszerrel - az első generáció esetében az XP egy verziójával – illetve 7”-es érintőképernyővel rendelkeznek majd. Az elsősorban zenék és filmek lejátszására, illetve videojátékokhoz kifejlesztett eszközök ára Brad Graff marketingigazgató szerint valamivel 1000 dollár alatt lesz, és mintegy 3 órán át működnek majd akkumulátoruk egy feltöltésével. A hosszabb távú, Bill Gates által egy tavalyi, hardvereseknek rendezett konferencián kifejtett cél egy olyan készülék, amely a zsebben is elfér, kevesebb, mint 500 dollárba kerül és egy feltöltéssel képes gyakorlatilag egész nap üzemelni. Az Intel az első (valószínűleg) két elvárásnak megfelelő prototípusokat szintén kidolgozott: ezek a kisebb méretből adódóan mintegy feleakkora képernyővel rendelkeznek, emellett pedig előhajtható billentyűzettel is el vannak látva. Konkurens gyártók egyébként már forgalmaznak hasonló készülékeket, ám ezek többnyire jóval drágábbak, és az energiatakarékosság tekintetében sem kifejezetten ideálisak arra, hogy tömegesen elterjedjenek.

Az Intel a szerdán kezdődő hannoveri CeBIT kiállításon mutatja majd be a Microsoft Origami projekt keretében kifejlesztett hordozható eszközeit, amelyek valószínűleg nem az egyedüliek lesznek a helyszínen.
Kulcsszavak: multimédia PC Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05