Új Canon multifunkciós termékcsalád: PIXMA MP530 és MP830

forrás Prim Online, 2006. március 8. 17:23
A Canon ma két új, a kisvállalati piacra szánt multifunkcionális berendezést mutatott be. A PIXMA MP830 és a PIXMA MP530 az irodai követelmények kielégítésére készültek: gyors, kiváló minőségű dokumentum- és ábranyomtatást kínálnak, ugyanakkor tovább viszik a PIXMA-hagyományokat azzal, hogy nagysebességű, az előhívott képekhez hasonló minőségű fényképek nyomtatásra képesek. Mindezt a Canon FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiájának használatával érik el. Mindkét berendezés „négy az egyben” funkcionalitást kínál; gyors, jó minőségű dokumentum- és ábranyomtatást, nagysebességű másolást, szkennelést és faxolást.
Az új többfunkciós berendezések mellett a Canon két új, szintén a kisvállalati piacra szánt nyomtatót is bejelentett; ezek a PIXMA iX5000 és a PIXMA iX4000. A PIXMA-terméksort erősítő négy új termék elérhetővé teszi a típusra jellemző legfontosabb előnyöket – a divatos kialakítást és a kiváló minőségű, nagy sebességű fotónyomtatást eredményező fejlett technológiát – a rendkívül fontos kis- és magánvállalkozási irodai környezetek számára is.

A PIXMA MP830 és a PIXMA MP530 legfontosabb jellemzői:


Gyors dokumentumnyomtatás – 30/24 lap/perc sebesség a MP830 berendezés, illetve 29/19 lap/perc sebesség a PIXMA MP530 esetében (egyszínű/színes érték, A/4-es oldal)
Nagysebességű másolás – 29/24 másolat percenként a PIXMA MP830-cal, 28/19 a PIXMA MP530-mal (egyszínű/színes érték)
Super G3 nagysebességű fax1
Automatikus dokumentumadagoló rendezett másolási lehetőséggel – 30 lapos kapacitás a PIXMA MP530, 35 lapos a PIXMA MP830 esetében, ez utóbbinál automatikus kétoldalas opcióval
Továbbfejlesztett nyomathordozó-kezelés2 az integrált automatikus kétoldalas egység használatával (nyomtatáshoz), DVD/CD nyomtatás és kétirányú papírbeadás
Szkenner – 2400 x 4800 dpi felbontású szkennelés két CCD-vel a PIXMA MP830; 1200 x 2400 dpi felbontású CIS szkenner a PIXMA MP530 esetében
Nagy sűrűségű FINE2 technológiás nyomtatófejek 1 pikoliteres festékcseppekkel3 és 9600 x 2400 dpi felbontással a fotóminőségű, nagy sebességű nyomtatás érdekében
ChromaLife1002 rendszer a hosszú élettartamú gyönyörű fényképekért
PictBridge2 kapcsolat a közvetlen fotónyomtatáshoz (valamint memóriakártya-helyek a PIXMA MP830 esetében)
A Canon hatékony átlátszó egyedi tintás (Transparent Single Ink system)2 rendszerének használata ContrastPLUS festékekkel2

A gyorsabb nyomtatási és másolási sebesség, a kiváló szkennelési minőség és a nagyobb kapacitású automatikus dokumentumadagoló mellett a PIXMA MP830 még memóriakártya-fogadási lehetőségeket is kínál a közvetlen fotónyomtatáshoz, valamint rendelkezik egy 6,3 centiméteres színes LCD képernyővel is. Az MP780-as berendezést kiváltó PIXMA MP830 a többfunkciós eszközök kategóriájának csúcsán helyezkedik el. A PIXMA MP530 új termék, amely a Canon berendezések választékát a kisvállalati piac igényei szerint bővíti ki.

Borotvaéles betűkontúrok az üzleti dokumentumokon


Ha professzionális kinézetű üzleti dokumentumokra van szükség pillanatnyi késedelem nélkül, akkor kiváló megoldást jelentenek a nagysebességű FINE nyomtatási technológiát használó, nagyfelbontású szórófejes új PIXMA-modellek. A PIXMA MP830 nyomtatófeje több mint 3500 mikrofúvókát tartalmaz, így rövidebb idő alatt több festéket juttat a papírra. A dokumentumszövegek kiváló minőségét a nagy optikai denzitású, pigment alapú fekete tinta garantálja.

Mindkét nyomtató nagysebességű USB 2.0 kapcsolattal biztosítja, hogy a gyors nyomtatómű állandóan teljes teljesítménnyel dolgozhasson.

Fotólabor-minőség, várakozás nélkül

A PIXMA MP830 és PIXMA MP530 a FINE technológiát kihasználva képes nagy sebességgel fotóminőségű nyomatokati készíteni. A PIXMA MP830 egy 10 x 15 centiméteres szegély nélküli, laborelőhívás-minőségű képet mindössze 36 másodperc alatt állít elő, ugyanehhez a PIXMA MP530-nak is csak 51 másodpercre van szüksége. A cég ContrastPLUS technológiája magas kontrasztértékű, ragyogó fotónyomatokat garantál.

Mindkét modell képes a PictBridge kapcsolatok használatára, és így a közvetlen nyomtatásra fényképezőgépekről és kamerákról. A PIXMA MP830 egy memóriakártya-helyet is tartalmaz, amelynek segítségével az összes népszerű kártyáról készíthetünk nyomatokat.

A közvetlen – számítógép közbeiktatása nélkül végzett – nyomtatást a PIXMA MP830 6,3 centiméteres színes LCD kijelzője segíti, amelyen megtekinthetők az előképek, kipróbálhatók a képeffektusok és az oldalelrendezések, illetve amelynek használatával megoldható a közvetlen DVD-re/CD-re nyomtatás és megtekinthetők a különféle képvágások.

Hogy egyszerűbb legyen a közvetlen kártyáról történő nyomtatás, a Photo Index Sheet funkcióval miniatűr képek nyomtathatók a memóriakártyán található képekből. A felhasználónak csak meg kell jelölnie a kívánt képeket és elrendezést, betenni egy lapot, és a PIXMA MP830 már készíti is a nyomatokat.

Professzionális multifunkciós készülékek

A nyomtatás mellett a PIXMA MP830 és a PIXMA MP530 gyors, kiváló minőségű színes és fekete-fehér másolási lehetőséget is kínál. Az automatikus intenzitásállításos (Auto Intensity, AE) másolási tecnológiával optimális megvilágítás érhető el.

További kényelmet jelentenek az automatikus dokumentumadagolók (az MP830-ban 35, az MP530-ben 30 lapos), a nyomtatáshoz rendelkezésre álló integrált kétoldalas egység és a kétutas papírbeadás, ami azt jelenti, hogy a nagy dokumentumok hatékonyan nyomtathatók és másolhatók – akár szegély nélküli másolás is lehetséges. A PIXMA MP830 automatikus kétoldalas dokumentumadagolója teljes kétoldalas másolási és szkennelési funkcionalitást tesz lehetővé.

A Super G3 fax-alrendszer a PIXMA MP830-ban 100 számhoz rendelhető hívókód és akár 250 oldalnyi bejövő oldal tárolására is képes; a PIXMA MP530 pedig 40 hívókódot és 150 bejövő oldalt képes kezelni. A PIXMA MP830-ban 8 telefonszámhoz egygombos hívás is rendelhető.

Mindkét multifunkcionális berendezés nagysebességű USB 2.0 kapcsolatokkal biztosítja, hogy a nyomtatóművek mindig teljes teljesítménnyel működhessenek.

Kiváló minőségű lapolvasás és másolás

A gyors és kiemelkedő minőségű szkennelés érdekében a PIXMA MP830 egy Dual CCD szkennerrel van felszerelve, amely 2400 x 4800 dpi-s felbontással és 48/24 bites (bemenő/kimenő) színmélységgel biztosítja a pontos színvisszaadást. A PIXMA MP530 lapolvasója egy 1200 x 2400 dpi-s CIS szkenner. Mindkét modell rendelkezik egy-gombnyomásos szkennelési, többszörös szkennelési és PDF-be szkennelési lehetőséggel, valamint egy sor fotókorrekciós funkcióval, például fakulás-, szemcsézettség- és háttérvilágítás-korrekciós szolgáltatással.

A Canon fejlett képfeldolgozási technológiái kiváló hűséggel reprodukálják mind a fényképeket, mind az eredeti dokumentumokat: pigment (egyszínű) és színes oldható festékeket egyaránt használnak annak érdekében, hogy sima papíron és speciális fotóanyagon is a lehető legjobb eredményt érjék el.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Az Epson bemutatja a hőmentes állófejes tintasugaras nyomtatás legújabb fejlesztését

Az Epson folytatta azt a törekvését, hogy irodai nyomtatócsaládjában hő nélküli tintasugaras technológiát vezessen be, és bemutatta az AM-C400 és AM-C550 MFP-ket, hogy fejlett megoldásokat nyújtson az A4-es piac számára. Ezek az új termékek az Epson meglévő állófejes tintasugaras nyomtatóinak minden energiatakarékossági és termelékenységi előnyét kínálják, de kisebb, A4-es formátumban.

2024. április 10. 13:14

Júniusban ismét NEXT 3D additív gyártás konferencia

2024-ben ismét rendkívül színes szakmai programmal és neves előadókkal tűzdelt nappal várja vendégeit a NEXT 3D konferencia. A 3D nyomtatók és 3D szkennerek bevált hazai alkalmazásaira fókuszáló NEXT 3D idén június 4-én kerül megrendezésre. A jegyek értékesítése április 8-án jelentős elővételi kedvezménnyel indult el, így az érdeklődőknek érdemes már most ellátogatni a next3d.hu-ra és lefoglalni helyüket a nemzetközi additív gyártástechnológiai konferenciasorozat hazai állomására.

2024. április 10. 11:40

Az LG új 4K okosmonitora beépítve kínálja a Netflixet, a Google Calendart és a Twitchet

Különleges kijelző érkezik hamarosan Magyarországra: a már most előrendelhető LG MyView* okosmonitort úgy tervezték meg, hogy elősegítse a produktivitást a munka során, miközben tulajdonképpen egyszerre tölti be egy televízió és egy professzionális munkamonitor funkcióit. Aki most előrendeli az okosmonitort, 20% kedvezményt kap az LG webáruházában.

2024. április 2. 14:56

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09