Canon PowerShot A420, A430, A530

forrás Prim Online, 2006. március 8. 16:35
A Canon ma jelentette be három új PowerShot fényképezőgép forgalomba hozatalát. A népszerű sorozat új tagjai, a PowerShot A420, A430 és A530 a könnyű kezelhetőség, a kiváló konstrukció mintapéldányai, és elsőrangú képminőséget biztosítanak elérhető áron.
A fényképezőgépek legfontosabb tulajdonságai:

PowerShot A420 – 4.0 megapixeles CCD érzékelő, 3.2x optikai zoom (digitálissal kombinálva kb. 11x), 15 fényképezési mód, VGA videók, és 5-pontos AiAF autofókusz.
PowerShot A430 – Négyféle színben kapható, 4.0 megapixeles CCD érzékelő, 4.0x optikai zoom (digitálissal kombinálva kb. 14x), 15 fényképezési mód, VGA videók hanggal, AV kimenet és rugalmas 9-pontos AiAF autofókusz.
PowerShot A530 – Kiemelkedő teljesítmény: 5.0 megapixeles CCD érzékelő, 4x optikai zoom (digitálissal kombinálva kb. 16x), 17 fényképezési mód, VGA videók hanggal, 9-pontos AiAF és ISO 800 érzékenység a gyengén megvilágított környezetben való fényképezéshez.
Magyar nyelvű menü
Mindhárom gépben a Canon népszerű DIGIC II processzor dolgozik, gyors iSAPS technológiával, gyors reagálású funkciókkal és kiváló képminőséggel.
Az új gépeket azoknak ajánlják, akik most először vásárolnak digitális gépet, továbbá azoknak a tapasztalt fotósoknak is, akik könnyen vihető második gépet szeretnének vásárolni.

Könnyű kezelhetőség

A három új PowerShot gépet úgy tervezték, hogy igen egyszerű legyen a használatuk bárki számára. A kompakt és könnyű géptestek ergonomikusan illeszkednek a felhasználó kezébe, az ügyesen elhelyezett vezérlőgombok pedig gyors hozzáférést biztosítanak a legtöbb funkcióhoz. Az 1,8 inch képátlójú LCD kijelzőn megjeleníthető a segédháló is, amely segít a komponálásban, az Éjszakai Megjelenítés pedig sötétben teszi láthatóbbá a kijelzőn megjelenő képet.

A 9-pontos AiAF (az A420-on 5-pontos) autofókusz akkor is pontosan állítja be az élességet, ha a téma nincs a középpontban. Az autofókusz-segédfény pedig gyenge megvilágítás esetén segíti az élességállítást. A PowerShot A420-on és az A430-on rendelkezésre áll 1cm-es Szuper Makró mód is, amellyel nagyon közeli felvételeket lehet készíteni.

Az A420-on és az A430-on 15-féle fényképezési mód közül választhat a felhasználó, míg az A530-on 17-féle mód áll rendelkezésre. A Különleges téma módok speciális megvilágítási helyzetekben működnek, például Beltéri, Vízparti és Havas helyszíneken. A kísérletező kedvűeknek tervezték a Színkiemelés és Színcsere effekteket, amelyekkel dráma hatásokat lehet elérni akár fényképen, akár videón. A Színkiemeléssel a felhasználó egy színt megtarthat, a kép többi részét pedig fekete-fehérre változtathatja, illetve két színt kicserélhet egymással a Színcsere effekt segítségével. Rendelkezésre áll többféle Saját színek fotóeffekt is.

A videó módban az A420-szal akár 3 percnyi VGA filmet is rögzíteni lehet, az A430-on és az A530-on pedig vagy 60 percnyit, vagy 1GB-nyit (amelyik előbb megtörténik). Az A430 és az A530 hangot is felvesz a videókhoz, és csatlakoztatók TV-hez vagy számítógéphez a nagyképernyős visszajátszáshoz. A Kompakt videó módban pedig olyan kisfelbontású videók készíthetők, amelyek közvetlenül elküldhetők e-mailen keresztül.

Fejlett fényképezési funkciók
Az A530 képes az ISO 800 érzékenységű felvételkészítésre, így a felhasználó készíthet beltéri fényképeket olyan helyen, ahol a vaku használata nem ajánlott vagy nem lehetséges, például templomban vagy koncerten.

Mivel a szélesvásznú televízió nagy népszerűségnek örvend Európában, a Canon lehetővé tette a szélesvásznú fényképek készítését mindhárom modellel. A felhasználó 16:9 formátumú panoráma-felvételeket készíthet, és SELPHY kompakt fotónyomtató segítségével ki is nyomtathatja őket.

Azonnali fotónyomtatás


Mindhárom gép PictBridge-kompatibilis, így azonnal nyomtathatók a fényképek a megfelelő nyomtatóval. A SELPHY CP nyomtatókkal akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatóak. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek. Az új Print menü még könnyebbé teszi a nyomtatások kezelését közvetlenül a fényképezőgépről.
Kulcsszavak: kamera Canon

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09