Canon PowerShot S3 IS 12-szeres optikai zoommal

forrás Prim Online, 2006. március 8. 15:38
A Canon ma jelentette be a 12-szeres optikai zoom-mal rendelkező PowerShot S3 IS fényképezőgépének forgalomba helyezését. A gép a népszerű PowerShot S2 IS utódja, és az S-sorozatú gépek legújabb darabja. 6,0 megapixeles CCD érzékelővel építették, a Canon saját képstabilizátor technológiáját használja és olyan videórögzítési lehetőségei vannak, amelyek versenyre kelnek egyes videókamerákéval. Megjelenését tekintve is új: szürkésfekete fémszínű házat kapott, új funkcióival a gyakorlott fotósok követelményeinek is eleget tesz. A megnövelt ISO 80-800 érzékenység-tartomány, nagyméretű, változtatható állású 2,0 inches LCD monitor, a szélesvásznú (16:9) fényképezés, az új videó funkciók és a „Sport” fényképezési mód mind a felhasználók kényelmét szolgálják.
A PowerShot S3 IS legfontosabb tulajdonságai:

12-szeres optikai zoom-mal rendelkező objektív, USM-mel és egy UD lencsetaggal
Optikai képstabilizátor
6,0 megapixeles CCD
2,0 inches változtatható szögű LCD monitor
30 képkocka/mp-es VGA videók sztereó hanggal és Fotó a Filmben funkcióval
DIGIC II, iSAPS és Flexizone AF/AE, továbbá 2.3 képkocka/mp-es sorozatfelvételek
20 fényképezési mód és Saját színek fotó-effektek
High ISO Auto és ISO 800 érzékenységek a gyengén megvilágított környezetben való fényképezéshez
Szélesvásznú (16:9) fényképezés
Magyar nyelvű menü

A PowerShot S3 IS-t a fotózásért komolyan rajongó felhasználóknak szánták, akik még nagyobb zoom-arányokat és teljeskörű filmrögzítési lehetőségeket kívántak egy kompakt fényképezőgépen belül.

Optika


A 12-szeres optikai zoom-mal (36 – 432mm, f/2.7-f.3.5) a PowerShot S3 IS objektívje ugyanazokat a legújabb megoldásokat alkalmazza, amiket a profi Canon EF objektívek is. A zoom-ot egy gyors és szinte hangnélküli ultraszonikus motor (USM) hajtja; a nagyon kis diszperziójú lencse (UD) jelentősen csökkenti a kromatikus hibákat a telefotózásnál; a Canon optikai képstabilizátor funkciója (IS) ellensúlyozza a fényképezőgép mozgását, így csökkentve az elmosódás valószínűségét nagy gyújtótávolság esetén, kézi fotózásnál. Az IS lehetővé teszi a hosszú záridőkkel való fényképezést is, a vaku nélküli fotózás érdekében gyengén megvilágított környezetben.

A 12-szeres optikai zoom kombinálva a digitális zoom-mal összesen 48-szoros nagyítást tesz lehetővé. Külön tartozékként kapható nagylátószögű és teleobjektív is, amelyek kibővítik a fókusztartományt 27-648 mm-re, és 24-szeres optikai zoom-ra. A Szuper Makró móddal a fókusztávolság 0 cm, az opcionális 500D (58mm) Makró objektívvel pedig részletes makró felvételek készíthetők.

Nagyobb ISO érzékenység

A képstabilizátor funkción kívül a High ISO Auto és az ISO 800 érzékenységek tovább bővítik a gyenge fényviszonyok közötti fényképezési lehetőségeket. A High ISO Auto automatikusan a nagyobb érzékenységekhez állítja be az expozíciót, így hosszabb záridők is használhatók, valamint stabilabbá teszi a képet a telefotók esetén. Külön ISO gombbal válthatók az érzékenységi beállítások.

Videó funkciók

A PowerShot S3 IS videórögzítési lehetőségei miatt a gép több, mint egy nagyteljesítményű digitális fényképezőgép. Külön videó gombbal azonnal elindíthatjuk a videófelvételt, így nem kell külön átkapcsolnunk videó módba, ha hirtelen rögzíteni szeretnénk egy eseményt. 30 képkocka/mp-es VGA film rögzíthető 1GB méretig, sztereó hanggal, illetve rögzíthető 60 képkocka/mp-es QVGA film is a lassú visszajátszáshoz. A videó módban a felhasználó előre választhat expozíciót és fehér egyensúlyt, valamint előre beállíthatja a zoom-ot, majd a felvétel alatt manuálisan állíthatja a fókuszt. A Fotó a Filmben funkció segítségével videózás közben is rögzíthetők fényképek.

Fényképezési módok a kreativitásért


A PowerShot S3 IS 20 fényképezési móddal rendelkezik, többek között a Manuális, Záridő-előválasztás és Blende-előválasztás módokkal. A 2,3 képkocka/mp-es sorozatfelvételi móddal, valamint az új, rövid záridős Sport móddal, és a megnövelt autófókusz pontossággal kiválóan rögzíthetők sportesemények. A különleges téma módok – például az Éjszakai pillanatfelvétel vagy a Hó – speciális megvilágítási körülmények esetén segítenek, míg a Színkiemelés és a Színcsere módok drámai hatások létrehozását teszik lehetővé a fényképek és videók esetén is. A Saját színek fotóeffektusok használatát átdolgozták ebben a modellben, így az effekteket fényképezés előtt vagy után is alkalmazni lehet.

Az új géppel rögzíthetők szélesvásznú (2816 x 1584 pixeles) képek is 16:9 formátumban, amelyeket utána szélesvásznú televízión is meg lehet tekinteni, illetve ki lehet nyomtatni 10 x 20 cm méretben SELPHY kompakt fotónyomtató segítségével.

Közvetlen nyomtatási lehetőségek

Az új Print menü még könnyebbé teszi a több kép egyidejű nyomtatását. A PictBridge támogatás segítségével azonnal nyomtathatók a képek bármilyen PictBridge-kompatibilis nyomtatón számítógép használata nélkül. Az új PictBridge funkciók segítségével a fényképezési adatok is kinyomtathatók, a portréfelvételek pedig Canon PIXMA nyomtató használatakor optimalizálhatók. A SELPHY CP nyomtatókkal akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatóak. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek.
Kulcsszavak: kamera Canon

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05