Balkezeseknek kifejlesztett egér a Logitech-től

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 9. 18:13
Szakemberek becslései szerint a Föld lakosságának legkevesebb 10%-a balkezes, azonban egyesek úgy vélik, hogy akár a 40%-ot is elérheti ez a szám. Mindezen felhasználóknak eddig le kellett mondaniuk az ergonómikus mouse-okról, és csakis a jobbkezesek részesültek abban a kiváltságban, hogy csúcs-modelleket használhattak.
Ezen kíván most változtatni a Logitech, mikor bejelentette, hogy bemutatnak a CeBIT szakkiállításon egy kifejezetten balkezeseknek kifejlesztett optikai egeret is. Az érkező modell a jelenleg is forgalomban lévő MX 610-esre alapszik, vagyis ez is rendelkezik Mail- illetve IM-gombokkal, amelyek villogással jelzik, amint új üzenete érkezett a felhasználónak. További nyomógombok segítségével szabályozható a hangerő is, a scroll-al pedig lehetőség nyílik mind a horizontális, mind pedig a vertikális irányba való görgetésre. A gyártó adatai szerint egyetlen elem akár három hónapi működésre elegendő energiát képes biztosítani a PC-tartozéknak, mivel az rögtön kikapcsol, amint érzékeli, hogy a felhasználó nem dolgozik a számítógépen. A Logitech egy külön leddel is ellátta az egeret, amely fényjelzéssel tudatja, hogy az elem energiaszintje 10% alá esett. A balkezeseknek kifejlesztett MX 610-est áprilistól megvásárolhatják az érdeklődők, 55 euróért.
Kulcsszavak: egér Logitech

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05