Ki írtja a Windows NT-t?

forrás Prim Online, 2006. március 9. 13:36
A viszonylag régi, de sok helyütt még használatban lévő Windows NT platformon végezte el a Virus Bulletin legújabb antivírus tesztjét. A megmérettetés rávilágított arra, hogy nem minden antivírus program támogatja megfelelően a régebbi rendszereket.
A Virus Bulletin (VB) szakembereit is meglepték azok az eredmények, melyek a legutóbbi, 2006. februárjában elvégzett antivírus rendszerek tesztjén születtek. A VB választása azért esett a Windows NT-re, mert a platform kora ellenére még mindig népszerű a fejlesztők és felhasználók körében.

A tesztelést végrehajtó szakembereknek azonban már a telepítések során meggyűlt a bajuk néhány antivírus megoldással. „A tesz rámutatott arra a tényre, hogy miközben az antivírus programok többsége eredményesen veszi fel a küzdelmet a vírusok ellen a legújabb platformokon, a régebbi, de ugyanakkor még nagy népszerűségnek örvendő operációs rendszerek támogatottsága alacsony.” – kommentálta a VB teszteredményeit Csiszér Béla, a NOD32 antivírus rendszert forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember hozzátette, hogy a régebbi platformok támogatása különösen fontos azokban a régiókban, ahol az operációs rendszerek verziókövetése, valamint a géppark frissítése nem olyan gyors, mint például Nyugat-európában. Ilyen irányú eredményeiért a Virus Bulletin tesztelői egyébként külön dicséretben részesítették az ESET Software-t, mivel a vizsgált NOD32 antivírus rendszer kisméretű - mindössze 10 megbájtos - telepítőcsomagja ellenére tartalmazza mindazokat a kiegészítéseket, melyek a Windows Server 2003 64 bites változatától kezdve a Windows XP/2000 platformokon át egészen a Windows NT 4 Workstation-ig lehetővé teszik a problémamentes működést. A NOD32 antivírus program ugyanakkor a Microsoft által már régóta nem támogatott, de például Magyarországon is gyakran előforduló Windows 95-ön – egy második, a Windows 98 és Windows ME platformtámogatást is magában foglaló telepítőkészlet formájában - ugyancsak elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50