A KÜRT saját fejlesztésű szoftvere a nemzetközi piacon debütál

forrás Prim Online, 2006. március 9. 13:52
A KÜRT Zrt. és nemzetközi vállalatcsoportja, a KUERT Information Security Group, sok éves hagyományához híven 2006-ban is bemutatja adatmentési és információbiztonsági szolgáltatásait a világ legjelentősebb informatikai és telekommunikációs seregszemléjén, a CeBIT-en.
Az idei CeBIT kiállításon a KÜRT megismerteti a közönséggel első saját fejlesztésű, belső adatlopásokat megakadályozó szoftverét, a DataDefendert német és angol nyelven. A szervezetek egy máig megoldatlan biztonsági problémájára, a belső adatlopások megakadályozására fejlesztette ki a KÜRT ezt a megoldást, más néven az "elektronikus páncélszekrényt", amelynek sikeres bevezetése tavaly júliusban kezdődött meg Magyarországon a hannoveri vásáron történő megjelenése pedig egyben a szoftver nemzetközi debütálása és piacra lépése.

A kliens/szerver felépítésű, központilag adminisztrálható és menedzselhető DataDefender segítségével bármely felhasználói munkaállomáson megakadályozható az illetéktelen adathozzáférés. A beépített intelligenciával felvértezett szoftver felügyel mindenféle adatmozgást a munkaállomás összes létező kimeneti csatlakozófelületén. A DataDefender adminisztrátora központi kezelőfelületen állíthatja be, hogy mely felhasználóknak vagy csoportoknak milyen jogosultságot engedélyez (pl. megadhatja, hogy a pendrive-ról csak olvasni tudjon a felhasználó, de írni ne tudjon rá). Mindeközben a számítógép használhatósága nem csökken, a csatlakozókra kötött egyéb eszközök (egér, nyomtató, stb.) továbbra is működőképesek maradnak.

A KÜRT arra számít, hogy a nemzetközi piacokon Németországban lesz a legnagyobb sikere a DataDefendernek, illetve hogy a német leányánál az egyik legfontosabb árbevételi tényező lesz ez a termék. Ezt arra is alapozza, hogy a KUERT Datenrettung Deutschland GmbH. szép sikereket ért el a tavalyi évben, ugyanis 2004-ről 2005-re megduplázta árbevételét, 400 ezer euróra növelve forgalmát.

A KUERT Information Security Group mindhárom tagja kiállít a CeBiten, ahol a vállalatcsoportot a 07. pavilon, C52 standján találják meg az érdeklődők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09