Népszabadság Online: VOKS 2006 Politográffal

forrás Prim Online, 2006. március 9. 14:41
Számos interaktív tartalmat is kínál a hírek, elemzések, interjúk és vezércikkek mellett a Népszabadság Online új választási mikroszájtja.
A Népszabadság Online Voks 2006 nevű szekciójának egyik kiemelkedő újítása a Politográf, amelyet külföldi tesztek példájára Bence György filozófus és csapata a NOL szerkesztőivel közösen töltött fel a magyar viszonyoknak megfelelő tartalommal. A teszt segítségével az olvasó elhelyezheti magát a klasszikus politikai értékek koordináta-rendszerében, s a Politiográf használói saját teszteredményeiket összevethetik a többiekével. Megismerhetik a különböző pártot választók politikai ízlésvilágának mutatóit, és arról is képet kaphatnak, hogy az azonos pártot választók teszteredményei hogyan szóródnak a Politográf célkeresztjében.

A Népszabadság Online történetében először kerültek fel az oldalra interaktív grafikák, amelyek száma egyre bővül. Ezeket az mm-art programozta és a Népszabadság grafikai stúdiójának munkatársai - Mikola Bence és Németh Bálint - rajzolták meg. Az interaktív grafikák számos érdekes és hasznos információt ajánlanak az olvasónak, aki maga dönthet, milyen szempontból kívánja rendezni az adathalmazt. A választási Barométer segítségével például értelmezhetővé válnak a választói trendek: öt közvélemény-kutató intézet összes felmérését megnézheti a felhasználó a 2002-es választások óta - rövid emlékeztetők pedig értelmezhetővé teszik, milyen események történtek nagyobb szimpátiaelmozdulások idején.

A rendszerváltás utáni magyar demokrácia eddigi választásait három interaktív grafika dolgozza fel az oldalon. Egy rendkívül gazdag adatbázisra épülő választási térképrendszer segítségével a felhasználó a megyei és országos listák eddigi eredményeit tanulmányozhatja. Publikálás előtt áll egy, az egyéni választókörzetek eddigi összes győztesét és második helyezettjét bemutató flash-grafika, és készül a parlamenti patkó összetételének változásait ábrázoló szolgáltatás is.

A Voks 2006 a nyomtatott Népszabadság kampánnyal kapcsolatos anyagait is rendszerezve tárja az olvasók elé. A kiemelt fontosságú írások mellett a rovatok segítségével könnyen elérhetővé válnak a legfrissebb véleménycikkek, a kampánybeszámolók, elemzések és a választások kimenetelét befolyásoló vezértémák. A Népszabadság Online természetesen feldolgozza a nap választási híreit is, a Voks 2006 mindig naprakész. A jobb tájékozódást segíti a Hírlista.hu fejlesztői által a Népszabadság Online választási mikroszájtja számára készített hírmotor, amely tucatnyi hazai online forrás kampányinformációit szállítja folyamatosan az oldalra.

A saját arculattal rendelkező választási szekcióban az olvasó megtalálja a Népszabadság Online most megújult, a Blogter által fejlesztett saját blogfelületén futó politikai naplókat, és linkek útján elérhetőek más külső blogok is, például Gyurcsány Ferencé. Itt követhető nyomon Doktor Voks, Diurnus és Lányi András NOLBlogja is.

(A Voks 2006 a Népszabadság Online és az Adverticum Rt. stratégiai együttműködésében készült.)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50