Nemzetközi elismerés az ISeeSec-nek

forrás Prim Online, 2006. március 15. 14:45
2006. március 10-én a Megatrend az ISeeSec Adatbiztonsági Audit Rendszer termékével elnyerte az Európai Kiválóság a Multimédiában 2006 Díjat.
Az Európai Multimédia Szövetségek Egyezménye (EMMAC) az infokommunikációs technológia és a digitális média területén tevékenykedő cégek részére írta ki pályázatát. A szoftver-előállítók kategóriában a Megatrend 2000 Rt. nyerte az ezüst kategóriás elismerést.

Az ISeeSec szoftvercsomag az elmúlt három évben immár a harmadik neves díját gyűjtötte be, és ezúttal nemzetközi színen ért el kiemelkedő sikereket. A magyar és nemzetközi piacon egyaránt egyedülálló információbiztonsági rendszert elsősorban a belső adatlopások megakadályozására fejlesztette ki a Megatrend 2000 Rt. A termék sikerrel debütált több magyar szervezetnél, ahol az adatvédelem, mint pl. a szolgálati titok, üzleti titok védelme az elsődleges szempont.

A terméket az teszi egyedülállóvá, hogy azokra az aktivitásokra összpontosít, amelyek a különböző minősített információkkal kapcsolatosak, amellett, hogy nem sérti a dolgozók jogait, illetve nem csökkenti a munkahatékonyságot. Az ISeeSec erőssége, hogy a védelmet a különböző kommunikációs csatornákra helyezi. Az output perifériákon - mint akár a floppy, USB pendrive, infra, bluetooth, wireless, e-mail, Webmail technológiák stb. - keresztül egyszerűen és szinte észrevétlenül megoldható lenne bármely állomány másolatának kijuttatása a biztonsági vezető csapata által felügyelt zónából. A termék azonban észleli, és igény esetén blokkolni is képes a folyamatot, kezeli a rendkívüli aktivitásokat, feltárja a sebezhetőségi pontokat. Az ISeeSec egyik legfontosabb versenyelőnye, hogy a fenti funkciók az ügyfél igényei alapján manuális módra is beállíthatók, de automatikus módon is üzemeltethetők.

Az ISeeSec mindemellett könnyen testreszabható, s mivel kialakítható egyéni szabályrendszer, ezáltal megakadályozható különböző adatszivárogtatás, esetleg veszélyes adatrongálással járó tevékenység. A rendszer a nyitott üzleti rendszerekben, folyamatokban is speciális védelmet biztosít (B2B, outsourcing, távmunka, cégfúziók). Létfontosságú lehet minden olyan cég számára, ahol mind a dolgozói bizalom erősítése és az üzleti folyamatok biztonságos áramlása egyaránt cél.

A Megatrend 2000 Rt tervei szerint a magyarországi piac után a külföldi piacot szeretné meghódítani.
Kulcsszavak: Megatrend CeBIT CeBIT 2006

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50