Újfajta megjelenésű USB flashmemória eszköz

Milkovits Gábor, 2006. március 16. 12:27
Az M-Systems egy olyan újfajta megjelenésű USB flashmemória eszközt mutatott be, amely praktikus kerek formájával mindenhol könnyedén elfér, emellett pedig olcsó is, így a gyártó szerint könnyen a floppy lemezek utódja lehet.
A FlashDisc kifejlesztésekor az ultra-hordozhatóság, illetve a minél alacsonyabb ár volt a két fő szempont. Így aztán a flash "lemezek" USB 1.1 interfésszel rendelkeznek, kapacitásuk pedig 16 vagy 32 MB. Ami az árat illeti, a 16 MB-os verzióból 3 darab együtt 20 dollárba fog kerülni, márciustól vagy áprilistól, legalábbis a tengerentúlon. Dov Moran, az M-Systems vezérigazgatója nemes egyszerűséggel a "floppy flash formátumú reinkarnációjaként" aposztrofálta a terméket, és a képek alapján a formatervezésnél is fontos szempont lehetett a hasonlóság.

A terméknek a floppy-hoz hasonló szerepet is szánt a gyártó, nevezetesen azt, hogy segítségével a felhasználók minél egyszerűbben és gyorsabban megoszthassanak egymással különféle digitális tartalmakat. Amellett, hogy a FlashDisc akár egy borítékban is könnyedén elfér, az is fontos, hogy az ember szívesebben ad ki a kezéből egy kb. 1500 Ft-ba kerülő eszközt (legalábbis tőlünk nyugatra), mint a legtöbb, ennél jóval drágább USB flash megoldást.
Kulcsszavak: USB memória

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50