Felkészülés az eContentplus programra

forrás Prim Online, 2006. április 4. 10:58
2006. április 7-én délelőtt 8.30 és 16.30 között Budapesten a Millenáris Park Fogadó termében kerül megrendezésre az eContentplus program magyarországi orientációs napja, a téma a tudományos és felsőoktatási tartalmakkal kapcsolatos pályázatok.
A rendezvényt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Magyar Tartalomipari Szövetség, és az Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete közösen szervezik, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének szakmai támogatásával.

A Magyarország, Csehország, Szlovákia és Ausztria közreműködésében zajló „Preparing for eContentplus” nevű program egyik fő tevékenysége az orientációs napok szervezése, a találkozóknak Bécs, Prága, Budapest és Pozsony adnak otthont. A rendezvények célja, hogy találkozási és tárgyalási lehetőséget biztosítsanak a digitális tartalom területén tevékenykedő potenciális partnereknek, egyben friss információkkal szolgáljanak a négy ország nemzeti elektronikus tartalom-piacáról.

A négy ország közös kezdeményezésének a felkészülés az eContentplus II - nek elsődleges célja, hogy olyan rendezvényeket hozzon létre, ahol a résztvevők elemezik, hogy milyen feltételek között és milyen minőségben lehet láthatóvá és elérhetővé tenni az európai digitális tudományos tartalmakat az állampolgárok, valamint az intézetek, szervezetek, szolgáltatók és üzleti körök részére. Az eseményeken
a szakemberek emellett betekintést nyerhetnek a négy közép-európai ország piacain jelenleg elérhető fejlesztésekbe, valamint erősíthetik a személyes kapcsolatokat a kulcsszereplőkkel – nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

eContentplus program

A közép-európai eContent ígéretes területet képvisel a fejlesztés és előállítás szempontjából. Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia közös kezdeményezése szorosabb együttműködésre összpontosít a digitális tartalom területén a négy országban.
A multinacionális kezdeményezés azért jött létre, hogy egy olyan élő platformot alakítson, amely lehetővé teszi a különböző szinteken lévő közvetítők, vállalatok és szervezetek közötti együttműködést. A kezdeményezés céljai közé tartozik szakértők folyamatos bevonása a termelési és a tudományos szférából.
Szívesen vennénk, ha a digitális tartalom területén működő vállalatok, szervezetek, közvetítők és szakértők kihasználnák a kezdeményezés nyújtotta előnyöket, valamint aktívan részt vennének annak megvalósításában.

A platform a következőket nyújtja a cégek és a szervezetek számára


orientáció az Európai Bizottság eContentplus programjával kapcsolatban;
kapcsolat a meghatározó nemzeti információs csomópontokkal és forrásokkal;
kapcsolatteremtési lehetőségek az eContent területén működő egyéb szereplőkkel;
információ a négy ország eContent piacáról;
információ- és tapasztalatcsere más európai régiókkal.

A rendezvények az Európai Unió eContentplus programjának egy-egy tematikus területe köré szerveződnek, ezek az orientációs és kapcsolatteremtő napok azonos szemléletmóddal a következő négy témát ölelik fel:
1. A központi téma: Melyek a jelenlegi fejlesztések az adott tartalom-szektorban? Mely bevált modelleket alkalmazzák? Melyek a lehetőségek és feladatok?

2. Az európai eContentplus program: Hová esnek a fő hangsúlyok? Mit fognak finanszírozni? Melyek a következő lépések?

3. A közép-európai piacok: Melyek a négy piac jellemzői? Kik a szereplői?

4. Támogatás a kapcsolatteremtésben: Meg akarja ismerni a piacokat vagy projekteket kíván megvalósítani? A kezdeményezés támogatni fogja Önt abban, hogy közép-európai partnereket találjon.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05