Külső vaku kamerás mobiltelefonokhoz

Milkovits Gábor, 2006. március 20. 22:03
Egy amerikai cég olyan külső vakut hozott forgalomba mobiltelefonokhoz, amely könnyen a készülékekre illeszthető, ugyanakkor állítólag 12-szeres fényerőt biztosít a beépített verziókhoz képest.
A Phlash nevű kis eszközt akár a mobil hátára ragaszthatjuk, illetve egy hurok segítségével a készülékhez erősíthetjük. Használatkor arra kell ügyelni, hogy a külső vaku gombját a telefon exponáló gombjával egyszerre nyomjuk le, és így 1 m-es távolságon belül a beépített vakus képeknél jóval világosabb felvételek készíthetők a segítségével. A gyártó szerint a készülék technológiája egyenletes fény- és színeloszlást eredményez a képek teljes felületén, amivel kiküszöbölhetők a foltok és az elmosódások a mobiltelefonokkal készített fotókon.

A Phlash fő hátránya nyilvánvalóan az, hogy nincs összehangolva a telefonnal, hanem használatához egy külön gomb egyidejű lenyomása szükséges. Ez ugyanakkor lehetővé teszi, hogy bármely telefon-típushoz használható legyen, másrészt pedig, hogy elérhető, 30 dolláros áron hozzá lehessen jutni – legalábbis Amerikában. Európai forgalmazásáról egyelőre nincs információ.
Kulcsszavak: kamera mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50