Microsoft minősítés az EagleEyeOS-nek

Garantálják a Windows XP kompatibilitást

forrás Prim Online, 2006. március 21. 21:23
Windows-barát minősítést kapott egy magyar adatvédelmi program a világ legnagyobb szoftvergyártójától, a Microsofttól. A „Designed for Windows XP” cím odaítélésével a redmonti óriáscég hivatalosan is kinyilvánította, hogy a program jól fut Windows XP platformokon.
A világ legnagyobb szoftvergyártója, az amerikai Microsoft által végzett, hosszú tesztelés után odaítélt „Designed for Windows XP” cím egyfajta garancia arra, hogy a magyar fejlesztésű EagleEyeOS szoftver minden tekintetben megfelel a Microsoft minőségi elvárásainak. A fejlesztő SaveAs Rt. első körben az egygépes, ingyenesen is letölthető EagleEyeOS One tesztjein van túl, de az elismerés az egész EagleEyeOS technológiának szól, hiszen az összes EagleEyeOS termék alatt ugyanaz a védelmi rendszer (kernel modul) található meg.  

„Az EagleEyeOS termékeknél több új védelmi technológia és számos megoldás segíti majd a nagyvállalati integrációkat és természetesen az újításaink folyamatosan kerülnek át a minősítést nyert termékünkbe is. Az elkövetkező hónapokban számos bejelentést teszünk majd az új fejlesztésekkel kapcsolatosan” – nyilatkozta Csabai Csaba fejlesztési igazgató.

„A minősítésnek az EagleEyeOS esetében a marketing értéken túlmutató jelentősége van, mert a termék célját és tudását tekintve is egyedülálló” – jelentette ki Meksz Dezső, a fejlesztő SaveAs Rt. vezérigazgatója. A vezérigazgató szerint a cég azért lehetett első ezen a piacon, mert időben felismerte a céges információk felértékelődéséből adódó rendkívüli biztonsági kockázatokat. „A töretlen technológiai újítások mellett már a második negyedévben a jelenlegi kilencről közel húszra növeljük az ehhez kapcsolódó termék és szolgáltatási portfoliót” – mondta Meksz.

A cím elnyerésével a program hamarosan felkerül a Microsoft által ajánlott termékek katalógusába. A minősítést elnyerő szoftvereket az amerikai vállalat elérhetővé teszi saját webáruházában  is. Meksz szerint ez nagymértékben hozzájárulhat az eladások felfutásához: „ahol eddig megjelentünk, ott sikeresek voltunk, hiszen például a Download.com-on az elmúlt időszakban az új biztonsági szoftverek közül éppen az EagleEyeOS Professional-t töltik le legtöbben”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50