A keresőmarketing térhódítása

forrás Prim Online, 2006. március 22. 11:52
Közép-Európa egyik legnagyobb célzott online reklámértékesítője, az Etarget mamutcégekre gyakorolt hatása az utóbbi időben felértékelődött. Egyre több nagyvállalat ismeri fel és használja a keresőmarketing előnyeit. Olyan nagynevű cégek is szeretnék kiaknázni a hirdetés effajta lehetőségeit, mint a British Airways és az Invitel, akik ügynökségeiken keresztül léptek kapcsolatba az Etarget-tel.
Az Etarget Magyarország mellett Szlovákiában és Csehországban is önálló internetes vállalatként tevékenykedik, s hazánkban egy tucat népszerű magyar internetes keresőoldallal áll szerződésben.

A világháló térhódítása és az online hirdetések az évek során fokozatosan háttérbe szorították a nyomtatott sajtóban megjelent reklámok jelentőségét. Előtérbe kerültek a célzott online megjelenések, melyeket minden weboldalon megtalálhatunk, illetve legtöbbször ők találnak ránk, akár akarjuk, akár nem. Ezt a tendenciát válthatja fel a kereső marketingben rejlő eddig kevésbé kihasznált lehetőség, mely nem direkt módon közelít a fogyasztó felé, mégis talán a leghatásosabb eszköz a vásárló figyelmének biztos felkeltéséhez. A nagyobb ügynökségek is, mint például a red-stars (Arcus Interactive Group tagja), Neo Interactive, Arcanian Consulting kezdenek ráérezni a reklámozás e finomabb vállfaja által nyújtott előnyökre. Az Etarget már partnerei között tudhatja a brit légitársaságot, a British Airwayst, és az egyik legnagyobb távközlési vállalatot, az Invitelt is. Cél a fogyasztó megkeresése, illetve megtalálása, a legkevésbé terhes, direkt módon, a leghatásosabb, mégis a legegyszerűbb formában, hogy mindkét fél jól járjon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50