Az adathalászok új trükkökkel próbálkoznak

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 23. 19:48
Az adathalászattal foglalkozó hackerek az utóbbi időben egyre kreatívabb módszerekkel próbálnak meg hozzáférni a felhasználók banki adataihoz, például értékes nyereményekkel kecsegtetik a pénzintézetek ügyfeleit.
A napokban a német Postbank jelezte, hogy számtalan kliensük kapott olyan megtévesztő e-mailt, amelyben különböző díjakat emlegettek a levelek küldői. Pontosabban a szóban forgó Phishing-levelekben az állt, hogy a fennállásának X-edik évét ünneplő Postbank online sorsolást rendez, és az erre jelentkezők BMW személygépkocsit, noteszgépeket, digitális fényképezőgépeket és MP3-lejátszókat nyerhetnek, ám a játékban való részvételhez a felhasználóknak ki kell tölteniük egy regisztrációs űrlapot. Abban az esetben, ha a jóhiszemű ügyfelek rákattintanak a megadott linkre, megjelenik egy az eredeti weblapra megtévesztésig hasonló Phishing-oldal, ahol aztán a nyerni vágyóknak meg kell adniuk számlaadataikat. Megadván azonban a kért információkat, fennáll a veszélye annak, hogy a kliensek számláit rövid időn belül megcsapolják az internetes bűnözők. A Postbank ezért nyomatékosan felhívja ügyfelei figyelmét, hogy óvakodjanak a hasonló tartalmú üzenetektől, mert a sorsolásra invitáló levelek nem tőlük származnak, hanem az adataikra pályázó hackerektől.
Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50