Az Ericsson HSDPA és IMS technológiát szállít az Optimusnak Portugáliába

forrás Prim Online, 2006. március 24. 09:25
Az Optimus mobilszolgáltató, a portugál Sonaecom-csoport tagja, az Ericsson IP Multimedia Subsystem (IP multimédiás alrendszer, IMS) megoldását választotta új multimédiás és konvergált szolgáltatások nyújtásához. Ezen kívül az Ericsson továbbfejleszti az Optimus 3G-hálózatát a piacon vezető szerepet betöltő mobil softswitch (programozható kapcsolóberendezés) és HSDPA-megoldásával.
Az Optimus fontos lépést tett a teljesen IP-alapú hálózat felé azzal, hogy továbbfejlesztette 2G/3G-hálózatát az Ericsson mobil softswitch és IMS-megoldásával. Az Ericsson IMS-megoldása új multimédiás szolgáltatások széles választékának nyújtását teszi majd lehetővé az Optimus számára, mint például a weShare, amelynek segítségével a felhasználók különféle médiumokat (például képeket és videoklipeket) oszthatnak meg hanghívás közben. A megoldás csökkenti a hálózattulajdonlás költségeit is, és lerövidíti a piacra kerülési időt az Optimus új szolgáltatásainak bevezetésénél.

A HSDPA bevezetésével a szolgáltató nagysebességű mobil szélessávot biztosíthat ügyfelei részére, miközben több mint duplájára nő a rendszerkapacitás, és csökken az interaktív szolgáltatások válaszideje.

Kulcsszavak: mobilszolg HSDPA Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50