IBM-akciók azoknak, akik a vállalati Linux alapú megoldásokat preferálják

forrás Prim Online, 2006. május 5. 15:04
Az IBM Workplace Services Express, az IBM Workplace terméke, amely csoportos együttműködési és portáltechnológiákat egyesít a hatékonyabb közös munka érdekében. Hogy mi van a szoftvernév mögött? Stabilan és vírusmentesen működő levelezőszerver, olcsón üzemeltethető központi autentikáció, hatékony munkavégzést segítő, projektalapon működő csoportmunka-megoldás, mindez Linux alapon.
Ezek az igények nagyon sok kis- és középvállalatnál naponta felmerülnek, hiszen ezek azok a vállalatok, amelyek a költségekre fokozottan érzékenyek. Valóban léteznek ilyen megoldások Linux alapon?

A válasz megnyugtató: igen, hiszen az elmúlt években - most már nyugodtan beszélhetünk évtizedről - a Linux egyértelműen teret nyert a vállalatok informatikai rendszereiben. Linux-felhasználók, -fejlesztők és -guruk körében jól ismert számtalan alkalmazás és disztribúció, melyeket különböző közösségek, illetve professzionális nyílt forráskódú megoldásokat készítő vállalatok fejlesztettek, és fejlesztenek most is. Ezeknek a megoldásoknak legnagyobb előnye a költséghatékonyság, hiszen - a nyílt forráskódnak köszönhetően - a felhasználó mindig az igényeinek megfelelő megoldást kapja. Elsősorban ez az oka annak, hogy igen széles körben használják őket kis-, középvállalati, de egyre inkább nagyvállalati körökben is.

A díjtalanul elérhető alkalmazások bizonyos esetekben megnehezíthetik az informatikai vezetők munkáját, az informatikai rendszerek integrációját, valamint az üzleti élet változásaira történő gyors reagálást, hiszen a garantált rendelkezésreállást biztosító terméktámogatási csapat nem része a díjtalan szoftvernek. Azoknál a vállalatoknál, ahol komoly Linux szaktudás van, kevésbé szembetűnők ezek a problémák, hiszen a belső szakemberek sok feladatot megoldanak. Ezzel viszont olyan erőforrásokat foglalnak le sokszor feleslegesen, amiket fontosabb feladatok ellátására is tudna a vállalat használni.

Az üzleti világban a versenyelőny fenntartása érdekében a szervezetek igyekeznek növelni a végzett munka hatékonyságát, egyszerűbb hozzáférést biztosítani a dokumentumokhoz és üzleti alkalmazásokhoz, megkönnyíteni IT infrastruktúrájuk telepítését és felügyeletét, valamint az ügyfelekkel, szállítókkal, partnerekkel és munkatársakkal folytatott hatékonyabb együttműködés révén biztosítani a nagyobb nyereséget.

Az "on demand" céggé válás útján kulcsfontosságú, hogy a szervezet képes legyen javítani a munkacsoportok együttműködését az egyes projekteken, valamint, hogy rugalmasabb hozzáférést biztosítson az üzleti alkalmazásokhoz és dokumentumokhoz, ésszerűsítse működését, csökkentse költségeit, és azonnal reagáljon az új üzleti lehetőségekre. Az IBM Workplace Services Express, az IBM Workplace terméke, amely csoportos együttműködési és portáltechnológiákat egyesít a hatékonyabb közös munka érdekében. A kis- és középméretű szervezetek on-line működő, csoportos munkaterületek ("team space") telepítésére használhatják a Workplace Services Express terméket, ahol az alkalmazottak a specifikus csoportok vagy projektek igényeinek megfelelően szabhatják testre az egyes oldalakon megjelenő dokumentumokat, alkalmazásokat és egyéb információkat. A csoportos munkaterületeket maguk a felhasználók is módosíthatják, hogy azok még inkább megfeleljenek egyéni preferenciáiknak. Létrehozható például olyan munkaterület, melyet a csoporttagok egy specifikus projekt dokumentumainak tárolására használnak. A projekt minden résztvevője számára hozzáférés biztosítható az adott csoportos munkaterülethez, akik így részt vehetnek a dokumentumok létrehozásában, ellenőrzésében, szerkesztésében, később tárolás céljából visszahelyezhetik azt a közös munkaterületre. E munkaterületeken naptárak is elhelyezhetők a projektekkel kapcsolatos események bejegyzéséhez, tovább javítva a projekt felügyeletének hatékonyságát. Az egyéni igényeknek megfelelő csoportos munkaterületek létrehozását minta-sablonok gyorsítják.

Az IBM 2005-ben igen sikeres akciót indított, amely keretében Magyarországon több mint 140 cég töltötte le a WSE-t. Ezzel párhuzamosan jelent meg a Redhat oldalain is egy letöltési lehetőség, ahol a WSE Red Hat Enterprise Linuxon volt futtatható. A jelenlegi akció, amelyet az IBM a Red Hat hazai képviselőjével, az ULX Kft-vel együtt folytat, az előző évi tevékenységek közös folytatásának tekinthető. Az ULX számára kiemelkedő jelentőségű az IBM Workplace Services támogatása, mert így a Red Hat Enterprise Linux egy újabb területen bizonyíthatja, hogy a világ vezető márkájaként az egyik legstabilabb és legmegbízhatóbb vállalati operációs rendszer.

Az akció középpontjában egy olyan csomag áll, amelynek megvásárlásával a vállalatok egyesítve használhatják ki a Red Hat Enterprise Linux és az IBM Workplace Services termékek előnyeit. A Red Hat és az IBM közös megoldása költséghatékony lehetőséget biztosít az IT vezetőknek ahhoz, hogy a vállalati Linux alapú megoldások világába belépjenek, illetve a vállalati Linux nyújtotta lehetőségeiket tovább fejlesszék. Mivel a Red Hat Enterprise Linux és a Workplace Services egyik fő előnye a nyílt szabványok támogatása, a további IT infrastruktúra fejlesztéseknek, szerverkonszolidációnak szinte kikövezett utat kínálnak.

A csomaghoz most ingyenes bevezetési és oktatási szolgáltatás kapcsolódik, valamint opcionálisan rendkívül kedvező árú IBM szerver is vásárolható a rendszer futtatásához. A csomag beszerezhető vonzó finanszírozási konstrukcióban havi díj fizetésével is.
Kulcsszavak: IBM Linux

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09