Az EU-nak versenyhelyzettel kapcsolatos aggályai vannak a Microsoft Vista bevezetése kapcsán

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 30. 09:01
Az Európai Bizottság bejelentette: közölte a Microsofttal, hogy versenyszempontból aggályosnak tartja a cég új operációs rendszerét. Ezekre az új felvetésekre is választ kell majd adnia a korábban, hasonló okok miatt már elmarasztalt amerikai szoftvergyártó vállalatnak. A Microsoftot 2004-ben félmilliárd euróra büntették a Windows meg nem engedhető túlsúlya miatt.
"Komoly lehetősége van annak, hogy a Vista rendszer olyan elemeket tartalmaz, melyek jelenleg különállóan érhetőek el - akár a Microsoft, akár más cégek kínálatában" - nyilatkozta Jonathan Todd, a bizottság szóvivője.

Bár egyelőre nincs szó formális vizsgálatról, számítanak a Microsoft reagálására. Remélik, hogy a maga érdekében olyan termékkel kíván piacra lépni, amely nem kényszeríti jogi lépések megtételére az EU-t.

A Microsoft arról számolt be, hogy nagy erőfeszítéseket tett annak elősegítésére, hogy versenytársai olyan termékeket fejleszthessenek ki, amelyek együtt tudnak működni az új Windows Vista operációs rendszerrel. "Az ágazat és a felügyeletek informálása termékfejlesztési terveinkről eddig is elsődleges volt, és az is marad" - áll a cég közleményében.
Kulcsszavak: Vista jog EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05