Minősített vírusvédelem linuxos fájlszerverek számára

forrás Prim Online, 2006. április 6. 10:15
A VirusBuster, linuxos vállalati fájlszerverek átfogó vírusvédelmére kifejlesztett megoldása, a VirusBuster for Samba Servers ismét megszerezte a VirusBulletin 100% minősítést.
A több mint 15 éves piaci tapasztalatokkal rendelkező vírusvédelmi és biztonságtechnikai megoldásokat szállító magyar cég termékei az elmúlt 5 év során számos nemzetközi független teszten állták meg a helyüket és kaptak kitűnő minősítést. Így volt ez a VirusBulletin független angol szaklap áprilisi tesztjén is, ahol a VirusBuster linuxos vállalati fájlszerverek átfogó vírusvédelmére kifejlesztett megoldása vakriasztás nélkül ismert fel valamennyi vírust, így megszerezte a Virus Bulletin 100% minősítést.

A minősítések hosszú sora egyértelműen jelzi a magyar cég elkötelezettségét az iránt, hogy termékei állandó, prémium minőséget nyújtsanak, így nemzetközi viszonylatban is maximálisan megállják a helyüket, és felkészültek legyenek a legújabb kihívásokra.

A fájlszerverek használata sok tekintetben növeli a vállalatok adatbiztonságát. „Az összes fontos fájl egyetlen helyen történő tárolása ugyanakkor komoly biztonsági problémákat is felvet, hiszen ez által egy vírusfertőzés igen rövid idő alatt akár a vállalat valamennyi számítógépét veszélybe sodorhatja.” - világít rá a védelem fontosságára Bozsó Julianna a VirusBuster Kft. ügyvezető igazgatója. A fenti okból kifolyólag, a fájlszerverek védelme minden jól megtervezett biztonsági rendszernek fontos részét képezi.

A VirusBuster for Samba Server átfogó vírusvédelmi megoldást a nagy teljesítményű és egyszerűen kezelhető, linuxos Samba fájlszerver vírusvédelmére fejlesztette ki a budapesti székhelyű szoftverfejlesztő vállalat.

A kiemelkedő teljesítményű, saját fejlesztésű keresőmotorra épülő eszköz elsősorban az újonnan megjelent kártevőkkel szembeni találati biztonságot növelő heurisztikus képességeivel, és a nagy sebességet és kényelmet biztosító univerzális Samba verzió független csatolásával tűnik fel a piacon, melynek az áprilisi minősítés újabb bizonyítéka.

A ma már iparági szabványnak számító VirusBulletin teszt elsősorban a hibátlan felismerésre koncentrál és alapvetően két követelményt támaszt a 100%-os minősítés odaítéléséhez: a vizsgált termék állandó védelme és kézzel indítható keresője is ismerje fel az összes „vadon terjedő” vírust, ugyanakkor ne okozzon egyetlen hamis riasztást sem a tesztkészletben szereplő fájlok vizsgálatakor. A VirusBuster for Samba Servers mindkét követelménynek maximálisan megfelelt, így másodízben is elnyerte az elismerést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05