SAP kompetencia központ az ELTE-n

Kovács Attila, 2006. április 6. 13:39
Az SAP Hungary Kft. és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem a mai napon ünnepélyes keretek között tartott sajtótájékoztatón olyan együttműködési megállapodást írt alá, amelynek tartalma markánsan különbözik a felsőoktatási intézmények és informatikai multik között eddig kötött szerződésektől.
A határozatlan idejű szerződés szerint a felek – EU-forrásokat is bevonva - közös innovációs és kísérleti fejlesztési tevékenységet fognak ez év őszétől folytatni. Ennek fő eszköze az ELTE keretein belül létrejövő, elsősorban a gazdasági informatikai képzésben résztvevő hallgatókat segítő SAP Excellence Center (kompetencia központ). A megállapodás továbbá kiterjed az oktatás (egy tankörnyi diákkal indul ősszel azu SAP oktatás az egyetemen) és a k+f területére, az SAP Labs Hungary k+f központ humánerőforrás utánpótlásának biztosítására, közös fejlesztésekre, illetve a PhD képzésre, doktori ösztöndíjakra.

Az ELTE keretein belül az SAP kompetencia központ gazdája az Informatikai Rendszerek tanszék (vezetője Benczur András). Ez év szeptemberétől a nappali, esti és levelező képzésben is elérhető SAP-csomagot alakítanak ki, felhasználva az e-learning nyújtotta erőforrásokat, illetve lehetőségeket is. Az SAP központ közvetlen irányításáért az egyetemről Trinkó László felelős. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy az SAP Hungary 2005-ben 4,5 millió forinttal támogatta az egyetemet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09