Az Intel kihirdette művészeti pályázata eredményét

forrás Prim Online, 2006. április 19. 14:24
Lezárult az Intel első magyarországi művészeti pályázata, az Intel Duality Competition, amelyet az Intel új, kétmagos mobil platformja, az Intel Centrino Duo magyarországi bevezetése kapcsán hirdetett meg. A pályázat olyan lelkes digitális alkotóművészeknek szólt, akik pályamunkáikban digitális eszközökkel a legkreatívabb módon ábrázolták a világban rejlő kettősségeket.
A fotó, grafika és videó/animáció kategóriák győztesei egy-egy Intel Centrino Duo mobil platformmal ellátott Dell Latitude X1 laptopot vehettek át a 2006. április 18-án a Művészetek Palotájában megrendezett nagyszabású díjátadó ünnepségen. Az eseményen, amelyen az Intel partnerei, ügyfelei, valamint a sajtó képviselői is részt vettek, lehetőség nyílt az ott kiállított új Intel Centrino Duo mobil platformon alapuló notebookok gyakorlatban történő kipróbálására is. Az új technológián alapuló termékek már Magyarországon is elérhetőek olyan magyar gyártóknál, mint a győri Szintézis Informatikai Rt, a székesfehérvári Albacomp és a budapesti Fefo Kft, valamint olyan nemzetközi cégek magyarországi kínálatában is megtalálhatóak, mint a Lenovo, a HP, a Fujitsu Siemens, Dell, és az Acer. Az eseményen képviseltette magát továbbá a Microsoft és a T-Mobile is.    

Az Intel Centrino Duo új utakat nyit meg a személyi szórakozás és az üzleti információk felhasználása terén, beleértve ebbe azt, hogy a felhasználók bárhol, bármikor, hozzáférhetnek digitális tartalmaikhoz. Az Intel legújabb mobil platformja olyan új tulajdonságokat vonultat fel, melyek hatására az alkalmazások gyorsabban reagálnak és gördülékenyebben kapcsolódnak egymáshoz, kimagasló mobil élményt nyújtva a felhasználóknak.

Az Intel Duality Competition népszerűségét jelzi, hogy a három kategóriában összesen mintegy 1240 pályamű érkezett. „Pozitívnak tartom azon kezdeményezéseket, amikor egy nemzetközi vállalat, mint az Intel is, helyi szinten igyekszik inspirálni a fiatal művészeket. Ezek a pályázatok jó lehetőséget teremtenek a pályázóknak, hogy szélesebb közönség előtt is bemutatkozhassanak, valamint olyan technológiákat ismerjenek meg, amelyeket a digitális művészetben felhasználhatók.” – mondta el Vinnay Péter, a szakmai zsűri egyik tagja, a Zoom magazin szerkesztője. „A pályázat központi témájául megjelölt kettősség művészi bemutatása igazi kihívás elé állította a digitális alkotókat, akik azonban a várakozásokat felülmúló kreatív módon tett eleget a feladatnak. Az Intel kezdeményezése remekül példázza, hogy a technológia és a művészet nem két, egymástól teljesen eltérő fogalom, hanem a művészi önkifejezés a technológiai fejlődés segítségével lelhet új utakra.” – tette hozzá.   

A pályázat eredménye:

Fotó kategória:
helyezett: Naske Sándor – „Egy test, két lélek”
Grafika kategória:
helyezett: Sütő Gábor – „You Can Fly”
Videó/animáció kategória:
helyezett: Nagy Ágoston – „Conversation”
Közönségdíjas:
Erdélyi Gábor – „A rendszer és az ember”

Az ünnepélyes díjátadáson az első helyezettek alkotásai mellett a zsűri által legjobbnak ítélt 30 művet is megtekinthették a résztvevők. Bemutatták emellett hét fiatal cseh divattervező ruhakölteményeit is, amelyet kifejezetten az Intel Centrino Duo beharangozására készítettek és amelyek a digitális életstílus kifejezésére hivatottak. A leghíresebb cseh divattervező, Liběna Rochová neve fémjelzi a nem éppen hétköznapi kollekciót. amelyről bővebb információt a www.studio-lr.com weboldalon talál.

A nyertes pályázatok a http://www.dualityinart.com/index.php?page=12&l=1 weboldalon tekinthetők meg. Az Intel Duality Competiton összes pályázata pedig továbbra is elérhető a www.dualityinart.com címen.
Kulcsszavak: művészet pályázat Intel

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09