Rengeteg kezdeményezéssel és tervvel kezdi a negyedévet a Check Point

forrás Prim Online, 2006. április 28. 11:13
Az internetbiztonság-specialista Check Point Software bejelentette a 2006. első negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit.
2006 első negyedévének kiemelkedő pénzügyi adatai:

Bevétel: 133,6 millió $, ami a 2005. első negyedévi 137,7 millió $ -hoz képest 3%-os csökkenést mutat.
Még nem esedékes, de már befolyt jövedelem: 9,9 millió $-ral, 178,9 millió $-ra növekedett, ami 6%-os növekedést jelent 2005. december 31-hez képest.
Részvény-visszavásárlási program: 2006. első negyedéve során a Check Point 3 millió részvényt vásárolt, közel 63,9 millió $-ért.
Cash Flow: a teljes cash flow, a részvény-visszavásárlásokat nem számítva, 129,5 millió $ volt. Ez a 2005 hasonló időszakához képest, 26%-os növekedést jelent és egyben a Check Point történetének legmagasabb cash flowja. A működésből származó cash flow 112,0 millió $ volt, ami 15 %-os emelkedés az előző év első negyedévéhez képest.

2006 első negyedéve során számos, az egységes biztonsági arhitektúránkat erősítő termékfejlesztést jelentett be a cég:

Connectra – bármely SSL VPN megoldással szemben támasztott felhasználói igényt meghaladó, biztonsági, alkalmazási és teljesítménybeli funkciókat kínál.
Eventia Analyzer 2.0 – bejelentették a SEM-et, azaz az egyszerűsített biztonsági eseményinformációk kezelést (security event management), ami automatikusan sorba állítja a biztonsági eseményeket, így elősegítve a megalapozott, intelligens reakciókat. Emellett, az Eventia Analyzer 2.0 kiterjesztette a támogatást a végpontokra, illetve az események közti összefüggések, korrelációk feltárásával növeli a biztonságot, és lehetővé teszi a vírusok és gyanús tevékenységek felismerését.

VPN-1 Edge NGX – távoli telephelyek számára kialakított, integrált biztonsági megoldás, ami egyesíti a világ egyik legfejlettebb behatolás-védelmi, antivírus megoldásait, és tűzfal és VPN technológiáit. A behatolás-védelem és antivírus megoldások révén a VPN-1 Edge NGX verziója lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy fiókirodáik ugyanazt a védelmet élvezzék a férgek és a vírusok ellen, mint a nagyobb irodák.

Ízelítő a 2006 első negyedévében kapott díjakból és iparági elismerésekből:


A Check Point Connectra tízből nyolc pontot kapott a CRN Magazine terméktesztjén. A CRN azt írta, hogy “a Connectra NGX tulajdonságai egyértelműen azt mutatják, hogy a Check Point figyelembe vette a távoli felhasználókat támogató szervezetek minden szükségletét.”
A Gartner egy felmérésében, a specializált SSL VPN alkalmazásokból (Specialized SSL VPN Appliances Worldwide) származó bevételek alapján, a Check Point a piac harmadik helyén szerepelt.
Az SC Magazin a vállalat két biztonsági megoldását választotta az adott kategóriák legjobbjainak:
A legjobb vállalati tűzfal: VPN-1®/FireWall-1® NGX
A legjobb Remote Access VPN Solution for IPSec: Integrity™ SecureClient™

“A második negyedévet rengeteg kezdeményezéssel és tervvel kezdjük,” mondta Gil Shwed, a Check Point Software elnöke. “A VPN-1 NGX új verziója jelentős mértékben megváltoztatja az alap termékvonalunkat – növeli a funkcionalitást, a biztonságot, a felügyelhetőséget és a teljesítményt, ugyanakkor tovább emeli az internet-biztonság szintjét.”

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09