Továbbra is fejtörést okoz a Polip.A vírus

forrás Prim Online, 2006. április 28. 16:26
Számos víruskereső még mindig nem ismeri fel száz százalékosan a nemrégiben felfedezett polimorf Polip.A vírust (vagy Polipos.A). Az AV-Test független, német kutatóintézet számos víruskeresőt bevetett a vírus 494 db futtatható mutációjának megtalálásához, azonban mindössze néhány antivírus cégnek sikerült azonosítani azt, köztünk a vírusvédelem magyar szakértőjének – a VirusBusternek is.
A teszten a VirusBuster 100%-os felismerési arányt ért el, hiszen víruskeresője a Polip.A valamennyi variációját felismerte. Ezzel ismét bizonyította, hogy megoldásai nemzetközi szinten is maximálisan megbízható védelmet nyújtanak.

A polimorf szó a vírus állandó alakváltoztatására utal, minden fertőzéskor módosítja a kódját, és nem az eredeti program belépési pontjához írja magát, ezért felismerését ez jelentősen megnehezíti. A Polipos.A a Gnutella fájlcserélő hálózaton keresztül képes terjedésre. Ezen felül a számítógépen található programokat is megfertőzi megnyitásukkor és futtatásukkor.

A vírus terjedésével kapcsolatban egyelőre csak találgatások léteznek. A vezető AV cégek vírustérképein sincs nyoma, azonban néhány antivírus blog kommentárjai között már találtak fertőzésről szóló hozzászólásokat.

Kulcsszavak: vírus security VirusBuster

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50