Az Adobe előrejelzése és az újra emelkedő olajár nyomasztja a Wall Streetet

MTI Sajtóadatbank, 2006. május 4. 11:05
Az amerikai határidős indexek csökkenni kezdtek, miután nyilvánosságra kerültek az Adobe Inc. szoftvergyártó vártnál alacsonyabb eredmény-előrejelzései és elindult a 75 dollár felé az olaj világpiaci ára; segített a befektetők megnyugtatásában a Qualcomm prognózisa.
Az Adobe árfolyama már a tegnapi zárás óta 7 százalékkal csökkent, mert a cég arra figyelmeztette befektetőit, hogy európai és észak-amerikai gyengélkedése miatt második negyedéves profitja és bevétele is a korábban előre jelzett sáv alsó szélén alakul majd.

Az olaj áremelkedését az egyre növekvő iráni feszültség, valamint az amerikai készletek kismértékű csökkenése okozta; az ár 13 centtel 74,74 dollárra erősödött.

A korábbi napokra amúgy is az volt a jellemző, hogy a befektetők figyelmen kívül hagyták a kedvezőtlen piaci tényezőket - az olaj, az arany drágulását, a kamatok emelkedését; 2000 óta első ízben jutott 11400 pont fölé a Dow, ötéves csúcsot döntött a Standard & Poor's 500 stock index.

A vállalati eredmények közül a világ legnagyobb médiavállalata, a Time Warner Inc. jelentése számít fontosnak: kábeltévés ágazata gyors növekedésének és a nagysebességű internetre előfizetők számának jelentős mértékű emelkedésének köszönhetően lett magasabb a cég negyedéves profitja.

A vártnál nagyobb eredmény növekedést jelentett a fogyasztási cikkek széles skáláját gyártó Procter & Gamble is.

A vezeték nélküli technológiával foglalkozó Qualcomm árfolyama már az Inet rendszerében is magasabbra tört, mert sok megrendelése miatt a korábbi előrejelzéseinél kedvezőbb negyedéves várakozásokat fogalmazott meg.

Még szerdán napvilágot látnak a Starbucks Corp. kávézó lánc negyedéves adatai.

A makroadatok közül ma jelenik meg a rendelésállomány márciusi állománya, a szolgáltatási beszerzési menedzserindex legfrissebb értéke.

Növelte a globális kamatemeléssel kapcsolatos aggályokat az ausztrál jegybank mai döntése: az erős világgazdasági növekedés miatt negyed százalékpontos emelésre került sor a – csak földrajzilag távoli, hatásában nagyon is közeli - kontinensen.

A határidős indexek közül a Standard & Poor's 500 futures 1,4 pontot vesztett, számított értéke alatt alakult; 23 ponttal került alacsonyabbra a Dow futures, 3,25 ponttal a Nasdaq 100 futures értéke.
Kulcsszavak: +céginfo trend Adobe

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50