Bemutatta az Intel a 80 ezer Ft-os laptopját

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 4. 19:41
Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója a texasi Austinban megrendezett Információs Technológiai Világkongresszuson bemutatott egy a vállalatuk által a szegényebb országok iskolás gyermekei számára kifejlesztett olcsó laptopot, amely kevesebb mint négyszáz dollárba fog kerülni.
A közlemény szerint 2007 elején kerül majd kereskedelmi forgalomba az Eduwise névre keresztelt hordozható számítógép. Az olcsó notebook-ba hagyományos merevlemezes meghajtó helyett Flash-tároló kerül, és Windows XP operációs rendszerrel szállítja azt a gyártó. A 80 ezer Ft-os laptop mellett azonban egy oktatószoftvert is bemutatott az Intel-vezér, amelynek segítségével a pedagógusok figyelemmel kísérhetik majd diákjaik interneten való barangolásait, illetve azt is ellenőrizhetik, hogy az iskolások éppen hol tartanak az aktuális tananyagban.

Paul Otellini azonban a konferencián beszélt még a gazdag és szegény országok között tátongó óriási digitális szakadékról is, és elmondta, hogy vállalatuk igyekszik segíteni a fejlődő államokat technológiai felzárkózásukban, így az Intel az elkövetkező öt évben több mint egymilliárd dollárral fogja támogatni az elmaradott térségeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05