Ismét egy hónapot csúsznak a Blu-ray DVD filmek

Milkovits Gábor, 2006. május 4. 21:15
A Sony Pictures bejelentette, hogy május 23. helyett csak június 20-án adja ki első Blu-ray kéklézeres lemezen, nagyfelbontású formátumban megjelenő DVD filmjeit.
A halasztás oka az, hogy néhány hete a Samsung május helyett június 25-re tette át első Blu-ray lejátszója forgalmazásának időpontját, ezelőtt pedig aligha lenne értelme a filmek megjelentetésének. Legalábbis Benjamin Feingold, a Sony Pictures elnöke úgy nyilatkozott, hogy összhangba kívánják hozni a lejátszó és a filmek premierjének időpontjait. A dátum az amerikai kibocsátásra vonatkozik, az európai forgalmazásról egyelőre nem tudni semmit. Az első Blu-ray filmek között lesz az Underwold : Evolution, az Ötödik Elem, a Repülő tőrök klánja, az Utolsó valcer, a Lovagregény, a Kaptár 2., valamint az xXx.

A rivális HD DVD tábor első lejátszója a Toshibá-tól március 31, az első filmek pedig április közepétől kaphatók, így előnyük mintegy két és fél hónap lesz a piacon. Egy friss felmérés szerint ugyanakkor mindez nem jelent túl sokat, mivel a legtöbb fogyasztó idén nem szándékozik nagyfelbontásúra cserélni DVD lejátszó készülékét, éppen a következő generációs formátumot övező bizonytalanság miatt.
Kulcsszavak: DVD Blu-ray Sony

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05