A 2006-os pénzügyi évet szilárd negyedik negyedévvel zárja a Symantec

forrás Prim Online, 2006. május 12. 16:03
A 2006 márciusában véget ért negyedév GAAP szerinti bevétele 1,24 milliárd dollár, a nem GAAP szerint számított 1,30 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 61 millió dollár később esedékes bevételt tartalmaznak, amelyet a GAAP szerinti eredményben a VERITAS Software Corporation felvásárlási elszámolása részeként nem vettek figyelembe. A nem GAAP szerinti bevétel a Symantec és a Veritas 2005 márciusában zárult negyedévének összevont, 1,29 milliárd dolláros bevételéhez képest egy százalékkal nőtt.
A 2006 pénzügyi év GAAP szerinti bevétele 4,14 milliárd dollár, a nem GAAP szerinti bevétel 5 milliárd dollár volt. A pénzügyi év nem GAAP szerinti bevételeihez 302 millió dollár később esedékes - a GAAP szerinti bevételekből a VERITAS felvásárlásához kapcsolódó vásárlási elszámolás részeként kihagyott - bevétel, valamint a VERITAS 2005. március 31-én véget ért negyedévéből eredő 559 millió dollár bevétel járul. A 2006. pénzügyi év nem GAAP szerint számított bevétele a két cég 2005. pénzügyi évének összevont, 4,62 milliárd dolláros, nem GAAP szerinti bevételéhez képest nyolc százalékkal nőtt.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a negyedik pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó jövedelme 119 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 120 millió dolláros nettó jövedelmével szemben. Ez részvényenként 0,11 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében ez 0,16 dollár volt. A 2006. pénzügyi év nettó jövedelme 157 millió dollár volt, a 2005. pénzügyi évben ez 536 millió dollár volt. A részvényenkénti nyereség 0,15 dollár, ez a 2005. pénzügyi évben 0,74 dollár volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti nettó jövedelem a negyedik pénzügyi negyedévben 279 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 314 millió dollár. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 0,26 dollár, ami megegyezik az egy évvel ezelőtti negyedévével. A 2006. pénzügyi év nem GAAP szerinti nettó jövedelme 1,14 milliárd dollár, a 2005. pénzügyi évben ez 1,05 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 1,00 dollár, ez a 2005. pénzügyi évben 0,86 dollár volt.

A nem az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek szerinti (nem GAAP) eredmény, amint az a csatolt, összevont pénzügyi eredmény-kimutatásból kiderül, nem tartalmaz bizonyos adómentes, GAAP szerinti költségeket, de tartalmazza a VERITAS tevékenységéből a megfelelő időszakra eső eredményt, közte a felvásárlással megszerzett aktíváknak és az átvett passzíváknak a felvásárlás napja szerinti, 2005. július 2-i piaci értékén alapuló korrekcióját, valamint a VERITAS felvásárlásának elszámolása következtében figyelmen kívül hagyott, később esedékes bevételeket.

"A Symantec csapata a megvalósításra összpontosítva világszerte stabil pénzügyi negyedévet zárt" - mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "A minden ágazatban és minden régióban erős negyedik negyedévi teljesítményt e-mailarchiváló, tároló és megfelelőségi megoldásaink, valamint a Norton Internet Security iránti komoly igény biztosította. Emellett vállalati és fogyasztói vírusvédelmi ágazatunk stabil árkörnyezetben, jól teljesített."

A jövedelem összetevői

A Symantec vállalatvédelmi üzletága a negyedév során az összevont, nem GAAP szerinti számítás szerint a teljes bevétel 22 százalékát hozta, és a múlt év azonos időszakához képest kilenc százalékkal nőtt. A szolgáltatások a teljes bevétel négy százalékát eredményezték, az előző évhez képest 16 százalék volt a növekedés. A tárolásirányító ágazat a teljes bevétel 23 százalékát hozta, az éves növekedés két százalék volt. Az adatvédelmi ágazat bevétele a teljes bevétel 23 százalékát teszi ki, az előző évhez képest nyolc százalékos a csökkenés. A Symantec fogyasztói üzletága a teljes bevétel 28 százalékát hozta, az összevont, nem GAAP szerinti számítás szerint változatlanul áll.

A külföldről származó bevételek a márciusban véget ért negyedévben a nem GAAP szerinti bevétel 50 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest az összevont, nem GAAP szerinti számítás szerint öt százalékkal növekedtek. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye az összevont, nem GAAP szerinti számítás alapján kilenc százalékos éves növekedéssel a teljes bevétel 13 százalékát tette ki. Az európai, a közel-keleti és az afrikai területről származott az összes bevétel 32 százaléka, itt három százalékos volt a növekedés. Az amerikai kontinensen (azaz az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Kanadában) két százalékos volt a csökkenés. Az összes bevétel 55 százaléka származott innen.

A júniusi negyedév előrejelzése

A 2006 júniusában véget érő negyedévre a GAAP szerinti bevétel 1,20 és 1,23 milliárd dollár közöttre becsülhető. Ez nem tartalmazza a VERITAS-ügylet elszámolása miatt kiesett, 25 millió dolláros, később esedékes bevételt. A júniusi negyedév GAAP szerinti, teljesen hígított, részvényenkénti osztaléka várhatóan 0,05 és 0,07 dollár között lesz.

A júniusban véget érő negyedév nem GAAP szerinti bevétele 1,22 és 1,25 milliárd dollár között várható. A nem GAAP szerinti, teljesen hígított, részvényenkénti osztaléka 0,20 és 0,21 dollár között lehet. Ez nem tartalmazza a becsült jövedelemadótól mentes, a felvásárlásokhoz kapcsolódó egyéb nem tárgyi eszközök leírásával és a késleltetett, kompenzációs költségekkel összefüggő, hozzávetőleg 145 millió dollár kiadást.

A 2007. pénzügyi év előrejelzése

A 2007 márciusában véget érő pénzügyi év GAAP szerinti bevétele előreláthatólag 5,2 és 5,4 milliárd dollár között lesz. Ez nem tartalmazza a VERITAS-szal történt egyesülésből eredő, hozzávetőleg 55 millió dolláros, később esedékes, kiesett bevételt. A 2007 márciusában véget érő pénzügyi év GAAP szerinti, teljesen hígított, részvényenkénti osztaléka várhatóan 0,46 és 0,57 dollár között lesz.

A nem GAAP szerinti várható bevétel 5,3 és 5,5 milliárd dollár között lesz. Ez a VERITAS-szal történt egyesülésből eredő, hozzávetőleg 55 millió dolláros, később esedékes bevételt is tartalmazza. A nem GAAP szerinti, teljesen hígított, részvényenkénti osztalék 1,05 és 1,15 dollár között lehet. Ez nem tartalmazza a becsült jövedelemadótól mentes, a felvásárlásokhoz kapcsolódó, egyéb nem tárgyi eszközök leírásával és a részvényeken alapuló kompenzációs költségekkel összefüggő, hozzávetőleg 555 millió dollár kiadást.

A negyedév kiemelkedő eseményei

A Symantec a negyedév folyamán 1142, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 91 értéke az 1 millió dollárt is meghaladta. Ezeknek az üzletkötéseknek közel 50 százaléka többféle vállalati Symantec terméket és szolgáltatást tartalmazott.

A Symantec többek között a Ascendsys Sdn Bhd vezető malajziai védelmi szolgáltatóval, az AXA Australia-val, a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató szervezetével, Miami Beach dél-floridai város vezetésével, a First Data Corporation-nel, a világ egyik vezető elektronikus pénzügyi tranzakció- és megoldás-szolgáltatójával, a Guaranty Bank teljes körű szövetségi takarékpénztári szolgáltatást nyújtó milwaukee-i (Wisconsin állam) pénzintézettel, a több mint egymillió ausztrál ügyfelének mobil távközlési és multimédia szolgáltatást nyújtó Hutchison Telecoms-zal, Kanada egyik legfőbb pénzügyi szolgáltató cégével, az ING Canada-val, a New Century Mortgage Corp.-nel, Amerika egyik vezető jelzáloghitel-cégével, a Reynolds & Reynolds 1 milliárd dolláros autókereskedelmi szoftver és szolgáltató céggel, a Sprint Nextel Corporation vezető telekommunikációs gyártóval és szolgáltatóval, valamint Amerika 14. legnagyobb városa, Jacksonville városvezetésével kötött új szerződést, vagy hosszabbította meg a meglevőt.
Kulcsszavak: +céginfo Symantec

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Java OpenStreetMap Editor 19039

A java-alapú térképszerkesztő program lehetővé teszi az OpenStreetMap adatfájlok betöltését és szerkesztését, egy adott terület légifelvételének megtekintését, a térképek OSM-kiszolgálókról történő frissítését.

2024. április 16. 17:18

MEmu 9.1.2.0

A MEmu minden felhasználó számára elérhetővé teszi az Android világát: az ingyenes és gyors emulátor használatával androidos játékok futtathatók windowsos rendszereken.

2024. április 16. 17:15

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09