Szakmai konferencia és ingyenes programok a szélessáv jegyében

forrás Prim Online, 2006. május 12. 17:08
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítése érdekében 2006. május 20-án Budapesten a Jövő Házában Szélessávú Internetnap-ot szervez. Az immár hagyományos eseményen szabadtéri játékokkal, internetes oktatóprogramokkal, koncertekkel és bemutatókkal várnak mindenkit. Az érdeklődők megismerkedhetnek a szélessávkereső használatával is. A programokra a belépés ingyenes.
A rendezvényt május 16-án a „Szélessáv 2006” szakmai konferencia előzi meg, amelyen többek közt a Nemzeti Szélessáv Stratégia első évének tapasztalatairól is szó esik.

A Jövő Házában (1024 Budapest, Fény u. 20-22.) 2006. május 20-án, szombaton megrendezendő Szélessávú Internetnapon ingyenes internetezési lehetőséget kínál az eMagyarország kamion. A kamion szélessávú internetkapcsolattal rendelkező, 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt mozgó eMagyarország pont, amely az elmúlt hónapokban többek közt Debrecenben, Nagykanizsán, Szegeden és Győrött mutatta be a szélessávú internet kínálta lehetőségeket az érdeklődőknek. A látássérültek számára a kamionban lévő számítógépek speciális szoftverekkel vannak ellátva.

A kezdő internetezőket alapfokú internet oktatás várja az oktatósátorban, ahol képzett szakemberek segítik a látogatókat. Akik már többet tudnak a szélessávról, a Szélessávú Totó kitöltésével különböző ajándékokhoz juthatnak.

A Szélessávú Internetnapon minden korosztály számára kínálnak érdekességeket. Lesznek különböző korosztálynak szóló gyermekprogramok, Halász Judit koncert, alapfokú internetoktatás és ügyességi vetélkedők a szabadban. Este Roy és Ádám, Mystery Gang, valamint Kis Tehén koncertre várják a Jövő Házába látogatókat. Az egész napos programsorozaton informatikai és távközlési vállalkozások is bemutatják szolgáltatásaikat.

Május 16-án az Információs Társadalom Világnapját (május 17.) megelőzően az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetői és szakemberei, valamint az informatikai és hírközlési piac szereplői szakmai konferenciát rendeznek.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter tart előadást az intelligens infrastruktúráról, majd Pataki Dániel az NHH elnöke mutatja be a hírközlési hatóság szabályozási stratégiájának főbb részeit, amelyeket az átalakuló piac változásait követve alakítanak ki.

Az előadók között szerepelnek Áts Zsolt (Sanoma), Baboss Csaba (NHH), Bacher János (GFK), Balogh András (Magyar Telekom),dr. Bánkúti Erzsébet (IHM), Bartha József (ORTT), Bíró Lajos (Ariosz), Both Vilmos (MTE), Császár Zoltán (Magyar Telekom), Csetneki Csaba (Újszentmargita), Dékány Csaba (Dunakanyar Inf. Kft.), Drozdy Győző (Pannon), Feuer András (Fibernet), Horváth Ádám (OM), Horváth Pál (Actel), Kárpáti Rudolf (AH), Kéry Ferenc (Kábelszövetség), Köteles Bernadett (NFH), Kovács Gábor (DigiTV), Kovács Nimród (UPC), Lőrincz Vilmos (GKI), dr. Ludányi Arnold (Colosseum Kft.), Marchhart Pál (Vodafone), Mátrai Gábor (UPC), Pintér Róbert (ITTK), dr. Rozgonyi Krisztina (NHH), Sere Péter (IHM), Simó György (T-Online), Sugár Mihály (Bellresearch), Szathmári Géza (GTS), Szűcs András (GKM), Tétényi István (Szélessávú Közmű Kerekasztal), Tóth László (NHH), Varga Lajos (Pantel),Vasváriné dr. Menyhárt Éva (Magyar Telekom).

A szakmai viták várható témái: „A szélessávú elektronikus kommunikációt meghatározó trendek - az NSzS első évének tapasztalatai”, “A digitális átállás”, “A nagy konvergencia háború”, “Hol tartunk valójában?”, “Támogatások”.

A Szélessáv 2006 szakmai konferenciáról az előadókról, vitaindítókról, a vitában részt vevő személyekről a www.szelessav.hu oldalon, a „Szélessávú rendezvények” címszó alatt olvashatók bővebb információk. A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50