Foci VB vírusáradatra számíthatunk

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 15. 22:02
A 7. alkalommal Berlinben megrendezett adatvédelmi kongresszuson felszólalva Udo Helmbrecht, a német biztonsági és informatikatechnikai hivatal (BSI) elnöke hangot azon félelmének, miszerint elképzelhető, hogy a közeljövőben egyre gyakoribbak lesznek majd az úgynevezett foci VB vírusok.
Helbrecht elmondta, hogy az ilyen rangos események mint az idei labdarúgó világbajnokság nem kerülik el a hackerek figyelmét sem. A bejelentés szerint különös óvatossággal kell kezeljük az olyan ismeretlen címekről érkező e-maileket, amelyek valamilyen állítólagos információval szolgálnak a világbajnokságot illetően, és csatolt fájlt vagy linket tartalmaznak, ugyanis ezek mögött valószínűleg egy vírus bújuk meg.

Már tavaly terjedésnek indult az első olyan trójait hordozó levél, amelyik ingyen belépővel kecsegtette a felhasználókat, legutóbb pedig május elején bukkant fel egy a banki adatokra utazó, kémprogramot tartalmazó a meccsek időpontjairól és helyszíneiről informáló üzenet.

A BSI munkatársai intik a felhasználókat a hasonló tartalmú e-mailek állományainak a megnyitásától, és azt tanácsolják az internetezőknek, hogy rendszeresen frissítsék antivírus szoftvereiket a nem kívánt fertőzések elkerülése érdekében.


Kulcsszavak: security vírus sport

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05