T-Mobile: Elindult szupergyors HSDPA mobilinternet szolgáltatás

forrás Prim Online, 2006. május 17. 14:27
A tavaly a 3G szolgáltatásokat elsőként bevezető T-Mobile budapesti harmadik generációs hálózatán - első lépésben a főváros belső kerületeiben - elindította a már a kezdeti időszakban akár 1,5 Mbps letöltési és 384 kbps feltöltési sebességet kínáló, HSDPA-nak nevezett szupergyors kereskedelmi mobilinternet szolgáltatását. A HSDPA az elkövetkező években hozzájárulhat a hazai szélessávú internetelérés gyors elterjedéséhez.
A társaságnál már év eleje óta kapható HSDPA kártyatelefonnal igénybe vehető megoldással az előfizetők jelenleg Budapest belső kerületeiben, a későbbiekben pedig a teljes 3G hálózaton a mobil adatátvitelnél eddig soha nem látott sebességgel internetezhetnek vagy e-mailezhetnek. A HSDPA-nak köszönhetően jó minőségben számítógépen is elérhetővé válik a folyamatos videoletöltés, gyorsan hozzáférhetőek lesznek a nagyobb fájlok és dokumentumok. A sávszélességnek köszönhetően hordozható számítógép esetén a szabadban sem kell lemondani a népszerű internetes videotelefonálás lehetőségéről. A 3G/HSDPA hálózaton egy átlagos MP3 szám letöltésének ideje pl. 18-20 másodpercre csökkenhet.

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató a 3G és most a HSDPA elsőkénti bevezetésével, a WLAN tömeges használatával egyértelműen vezető szerepet játszik a szélessávú mobil adatátviteli megoldások bevezetésében. A T-Mobile célja, hogy az új technológiákkal a kommunikáció szabadságát biztosítsa ügyfeleinek, ezért a HSDPA elérhetőségét és sebességét az elkövetkező évek során gyors ütemben bővíti majd. A szolgáltató már ebben az évben a főváros legnagyobb részére és több nagyvárosra kiterjeszti a szupergyors szélessávú mobilhálózatot, hamarosan pedig új HSDPA készülékeket vezet be. Emellett a T-Mobile néhány év alatt az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, hosszabb távon 10 Mbps-ra tervezi növelni, a HSUPA segítségével pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 Mbps-ot.

A T-Mobile nemzetközi színtéren is elkötelezett a HSDPA bevezetése mellett. Mint ismeretes, Németországban és Ausztriában a szolgáltató elsőként indított kereskedelmi HSDPA szolgáltatást.

Kulcsszavak: HSDPA UMTS T-mobile-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05