ATI: robbanásszerűen nő a Triple Play piaca

forrás Prim Online, 2006. május 24. 10:48
Az iparági innováció élén járni mindig kifizetődő. Ez derül ki az Allied Telesyn első negyedévéről itthon és külföldön is. Az ATI változatlanul Magyarország egyik leggyorsabban növekvő hálózattechnológiai cége.
Az EMEA-térség egyre nagyobb jelentőséggel bír az Allied Telesyn számára, így nem véletlen, hogy a teljes régió nemrég saját elnök-vezérigazgatót kapott Maik Lankau személyében, aki Münchenből irányítja a térség országaiban működő ATI-képviseleteket (a hivatalos európai központ a svájci Chiasso maradt) - kezdte az első negyedév összefoglalását Szuszkó László, a társaság magyarországi igazgatója.

A cég töretlenül növekszik itthon és külföldön is, és az új, innovatív technológiáknak köszönhetően egyedülállóan kedvező helyzetben vagyunk ahhoz, hogy meglovagoljuk az általánosan tapasztalható konvergenciahullámot. Ennek jegyében az Allied Telesyn átfogó együttműködési megállapodást írt alá a Force10 Networksszel. A viszonteladói partnerség lehetővé teszi, hogy az Allied Telesyn értékesítse a Force10 TeraScale E-sorozatú switch- és routercsaládjait, a hozzá kapcsolódó tanácsadási, kivitelezési és technikai támogatási szolgáltatásokkal együtt. Ezzel a megállapodással az ATI kínálatában már a legnagyobb teljesítményű kapcsolók és útvonalválasztók is szerepelnek. A lépés jelentőségét, egyben az új partner termékeinek minőségét és szolgáltatásait jellemzi, hogy ma már a világ legnagyobb gigabites és 10 gigabites ethernet-alapú hálózatai szinte mind a Force10 Networksre hagyatkoznak.

A nemrégiben Máltán tartott össz-európai sajtókonferencián jelentették be a társaság két, immár hagyományosan világelső technológiai újítását. A TenQ-t kifejezetten a heterogén hálózatok közötti egyszerű és sima kapcsolatváltásra fejlesztették ki, hogy zökkenőmentesen összekösse a mobil és hálózati IP-megoldásokat. A köz- és magáncélú WiFi és WiMAX hálózatok lefedettségének gyors terjedése ellenére még mindig gyakran elkerülhetetlen a vonalszakadás, mikor a mobilhasználó egyik lefedettségi területről a másikra ér. Így újra be kell jelentkeznie, megváltozott IP-címmel. A TenQ egyedülállóan gyors és "előrelátó" autentikációs megoldásával lehetővé teszi a kapcsolat zökkenőmentes fenntartását a különböző - vezetékes és vezeték nélküli - hálózatok közötti váltások esetén is.

Másik termék a VioCall Professional Connect hálózati készlet, mellyel a különböző VoIP-telefóniás megoldások könnyen integrálódnak a Windows-környezetbe. A közepes és nagyvállalkozások számára kifejlesztett megoldás tulajdonképpen egy megfizethető, szoftveres kommunikációs platform. Az alkalmazás biztosítja az azonnali hang-, video- és szöveges üzenetküldést, jelenlét-érzékelést, hangpostát és egységes üzenetküldést. Mindezt egyetlen, egyszerű interfész alatt, hogy a céges ügyfél könnyen kézben tartsa kommunikációs csatornáit. A VioCall, mely ma a jelen egyik legtöbb képességgel rendelkező IP-PBX eszköze, az MS Outlookba is képes beépülni. Így a dolgozók egyaránt használhatnak webes felületet vagy egy Outlook-alkalmazást, hogy közvetlenül vagy távoli módon beállítsák helyzetüket és elérhetőségüket. A program segítségével például a felhasználó elektronikus naptárából közvetlenül is hívhat számokat.

Szuszkó László hivatkozott a DSL Forum nemrég közzétett 2005-ös statisztikáira, melyek továbbra is erős növekedést mutatnak. Múlt évben az internetszolgáltató vállalatok világszerte 41 millió DSL-előfizetőt szereztek, ami több mint 112 ezer új szélessávú internetkapcsolatot jelent naponta. Az agresszív, 42 százalékos emelkedésnek köszönhetően 2005 végére 138,8 millió felhasználó csatlakozott az internethez valamilyen DSL-kapcsolat segítségével. A DSL-technológia megbízható működéséhez természetesen a szolgáltatóknak megfelelő telekommunikációs eszközparkra van szüksége. Az Allied Telesyn 2005-ben világviszonylatban és Magyarországon is jelentős internetszolgáltatói referenciákat szerzett iMAP termékeivel - folytatta az igazgató. A hazai szolgáltatók közül a PanTel és a TVnet használja a cég eszközeit, melyek lehetővé teszik a hazai piaci viszonyok közt megszokott sávszélesség többszörösének elérését is. Az ADSL2+ modullal 24Mbit/sec sebességű, az SHDSL modul használatával szimmetrikus 4,6 Mbit/sec sávszélességű, sőt, a közelmúltban bejelentett VDSL2 modullal pedig akár 100Mbit sebességű kapcsolat is kiépíthető. Mivel az ehhez szükséges eszközöket az Allied Telesyn gyártja, úgy gondolom, hogy a technológiai fejlesztésekben betöltött szerepünk mértéke tovább növekedhet a közeljövőben - tette hozzá Szuszkó.

Jól demonstrálja a táraság elhivatottságát, hogy az Allied Telesyn, mint a Nemzetközi Triple Play Szövetség (TPA) alapító tagja, a technológia vezető fejlesztőjeként volt jelen az úttörő jellegű Triple Play Lab (www.tp-lab.com) ünnepélyes felavatásán a Münchenhez közeli Dornbachban. Az első ilyen jellegű európai laboratórium egyedülálló kísérleti lehetőséget biztosít a netszolgáltatók és más cégek számára, hogy képesek legyenek a különböző, ám konvergens technológiák együttes működtetésével előnyökre szert tenni. A Triple Play Labort működtető technológiák szíve is az Allied Telesyn Integrated Multiple Acces Platform (iMAP) technológiája, mely támogatja mind a réz-, mind az optikai kábeles felhasználást. A cég számos további kapcsolódási megoldással (pl. lakossági gatewayekkel) is hozzájárul a labor működéséhez, melynek eszközei között nem csak a legújabb technológiai vívmányok találhatóak meg, hanem a legkülönbözőbb demonstratív lehetőségek is, pl. konferenciaközpont, irodák, szállodák más vendéglátóhelyek, ill. az otthoni környezet.

Bár eddig sem volt okunk panaszra - zárta szavait Szuszkó László -, mindezek tudatában egyre fokozódó derűlátással tekinthetünk az elkövetkező időszak elé.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50