A Nike és az iPod egyesíti a sport és a zene világát

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 29. 18:09
Az amerikai sportruházati cikkeket gyártó Nike és az Apple számítógépgyártó képviselői a múlt héten bejelentették, hogy együttműködési szerződést írtak alá vállalataik, így a jövőben olyan a Nike+iPod márkajelzéssel ellátott termékeket hoznak majd forgalomba, amelyek egyesíteni hivatottak a sport és a zene világát.
A felek be is mutatták az együttműködésükből született legelső termékegyüttest, a Nike+ Air Zoom Moire névre keresztelt futócipőt és a hozzá tartozó kiegészítő tartozékot a Nike+iPod Sport Kit-et, amely segítségével a lábbeli képes kábel nélküli kapcsolatot létesíteni a hordozható zenelejátszó készülékkel. A megoldás igencsak egyszerű, vagyis a futócipőben helyet kap egy adó- az iPod-ban pedig egy vevőegység, és így lehetővé válik az adatcsere. A Nike felszerelte Air Zoom Moire modelljét különböző szenzorokkal, amelyek mérik a sportoló által megtett lépések számát, az időt, sebességet és még az elégetett kalóriamennyiséget is, amely adatok aztán továbbításra kerülnek az iPod-ra. A felhasználók a testmozgás közben észlelt információkat megtekinthetik a lejátszó kijelzőjén, vagy éppenséggel meg is hallgathatják azokat.

A Nike képviselői elmondták, hogy a Nike+iPod Sport Kit hamarosan megvásárolható lesz a kereskedelmi forgalomban is, melynek várható ára 29 dollár, és a hozzá tartozó Air Zoom Moire-ért pedig 100 dollárt kell majd fizetniük az érdeklődőknek.

Kulcsszavak: iPod Apple sport zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09