Folyamatos bővítések és újra meghívóküldés az iWiW-en

forrás Prim Online, 2006. május 29. 17:51
Május eleje óta folyamatosan dolgozik a T-Online Magyarország a legnagyobb magyar közösségi portál, az iWiW rendszerének stabilizálásán, megújításán. A fejlesztéseknek köszönhetően megvalósult a legtöbb felhasználó által várt lépés; május 27-én minden regisztrált tag, akinek nem volt meghívója egy meghívót kapott, amellyel tovább bővítheti ismerősei körét.
A szakemberek eddig hét új frontend-szervert állítottak üzembe, amelyek az oldalak megjelenítésében, a nagyobb mennyiségű kérés kiszolgálása érdekében működnek. Eközben két másik új szerver is „munkába állt”, így ismét működik a „legrövidebb út" funkció, amely modern igazolása annak az elméletnek, hogy az emberek – éljenek bárhol is az országban – hat lépésben összekapcsolhatóak. A T-Online Magyarország az elmúlt napokban az üzenetek küldését-fogadását kiszolgáló gépen tárhelybővítést hajtott végre, ezáltal stabilizálódott az üzenetküldési funkció. Ezen kívül a képek is nagyobb tárhelyre költöztek. A kilenc új szerver beállításán túl, sor került a memória és a diszk bővítésére is, 24 GB memóriával és egy 2 terabyte-os diszkkel nőtt a szerverpark teljesítménye.

A szolgáltatás mögé a vállalat még több gépet állít be: folyamatban van három új szerver üzembe helyezése, amelynek célja a tartalékkapacitás kialakítása.

Az akvizíció óta tapasztalható, hogy a felhasználószám továbbra is folyamatosan növekedik: a tulajdonosváltás óta közel 140 000 taggal bővült az online közösség, ezzel május végére elérte a 800000 fős regisztrált létszámot.

Az iWiW oldal napi látogatottsága – a Webaudit adatai szerint – meghaladja a négyszázezret, ezzel a negyedik legnézettebb magyar weboldal. Az elmúlt időszakban pedig több alkalommal is a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott az auditált weboldalak napi egyedi látogatószám szerinti rangsorában. Oldalletöltéseit tekintve pedig a második leglátogatottabb weboldal, amely azért is kiemelkedő, hiszen az iWiW nem mindenki számára nyilvános, mint általában a portálok többsége. Az iWiW a legnagyobb hazai összefüggő weboldal.

A tulajdonosok reményei szerint a meghívóküldési lehetőséggel a közösségi portál hamarosan elérheti az egymilliós taglétszámot, illetve látogatottság terén megerősítheti a dobogós helyezését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09