Fuji Blu ray-lemezek júniustól Európában

Genda Csongor Zoltán, 2006. május 30. 17:35
A japán Fuji Photo jövő hónaptól kezdődően nem csak az Egyesült Államokban, hanem az európai piacon is forgalomba hozza következő generációs Blu ray-korongjait - adták hírül a konszern németországi leányvállalatának képviselői.
A bejelentés szerint a kontinensen élők júniustól hozzájuthatnak a 25 GByte-os tárolókapacitású egyszer írható (BD-R) valamint újraírható (BD-RE) korongokhoz, melyekre maximálisan kétszeres sebességgel írhatják adataikat a felhasználók. A konszern képviselői arra vonatkozólag azonban nem közöltek információt, hogy mikorra várható a kétrétegű, 50 GByte-os lemezek érkezése, és az sem derül ki a jelentésből, hogy a jövő hónapban bevezetésre kerülő korongokért mennyit kell majd fizetniük a vásárlóknak.

Wolfgang H. May, a Fuji európai marketing igazgatója elmondta, ő bízik abban, hogy nagy keletje lesz a Blu ray technológiát alkalmazó termékeknek, ámbár szerinte ezen következő generációs kéklézeres formátum sikere függ az optikai adathordozók elterjedtségétől valamint azok megbízhatóságától is.
Kulcsszavak: Blu-ray DVD Fuji

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09