Biometrikus flash drive 130 dollárért

Milkovits Gábor, 2006. május 31. 14:27
Az Artemis Solutions nevű cég piacra dobta az első közepes árkategóriájú, ujjlenyolmat-azonosítóval ellátott hordozható flashmemória-eszközt.
A BioCert ClipBio Pro elnevezésű praktikus kis 1 GB-os szerkezet ára 130 dollár (kb. 26 ezer Ft), miközben a hasonló készülékek többnyire ennek a duplájába kerülnek. A megoldás előnyei nyilvánvalóak, hiszen egy kisméretű flash drive-ot igen könnyű elveszíteni, a rajta tárolt bizalmas természetű adatokkal együtt. Az ujjlenyomat-olvasó alkalmazás ugyanakkor a különféle jelszavaknál sokkal biztosabb módszer a ClipBio-n tárolt adatok védelmében, ráadásul az alacsonyabb ár miatt a technológia egyre többek számára lesz hozzáférhető. A Windows XP operációs rendszerű számítógépek azonnal érzékelik az eszközt, ám a tartalmak csakis az ujjlenyomat-azonosítás után jelenhetnek meg a PC-n.

A BioCert ClipBio Pro az iQBio nevű cég ujjlenyomat-azonosító technológiájával, illetve annak előre telepített iQBioDrive biztonsági szoftverével vannak ellátva. A biztonságos flash meghajtó európai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50